Ρόδος-ΑΙΓΕΙΡΟΣ Μυστεγνων Λέσβου 5-1…..–Δυσκολεύει η κατάσταση στον όμιλο

Την πρώτη της εντός έδρας νίκη στο μίνι πρωτάθλημα ανόδου, ζευγαρώνοντας παράλληλα τις νίκες της στην διαδικασία, πέτυχε η Ρόδος.


Στα του αγώνα η ομάδα του Σάββα Ορφανίδη μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι από τους φιλοξενούμενους, και μόλις στο 9΄ είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο παιχνίδι με το σουτ του Γκόγκα να αποκρούεται με τα πόδια από τον Κουμπά.

Από το σημείο εκείνο και μετά η Ρόδος συνέχισε να έχει τον έλεγχο της μπάλας, χωρίς όμως να έχει κάνει κάποια άλλη αξιόλογη φάση στο παιχνίδι.

Όλα αυτά μέχρι το 12΄ όταν ο Αμανατίδης για λογαριασμό των «ελαφιών» έκανε το 1-0, λύνοντας με τον τρόπο αυτό τον γόρδιο δεσμό. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή το συγκρότημα του σμαραγδένιου νησιού, συνέχισε την πίεση του προς την αντίπαλη εστία, προκειμένου να φτάσει στην επίτευξη ενός ακόμα τέρματος το οποίο θα του έδινε μαξιλαράκι ασφαλείας δύο τερμάτων. Αυτό έγινε στο 27΄ χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παυλίδη, πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Αρχοντοπύλης, έπειτα από ανατροπή του από τον Λίλα.

Οι «πράσινοι» όντας μπροστά στο σκορ με διαφορά δύο τερμάτων, συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 43΄ κατάφεραν να κάνουν το 3-0 και να σφραγίσουν την νίκη τους με τέρμα του Γκόγκα. 

Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στο 39΄, οι Λέσβιοι έχασαν σημαντική ευκαιρία για να κάνουν το 2-1, το πλασέ όμως του Μαλάκου αντί για τα δίχτυα του Κεφάλα κατέληξε άουτ, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το υπάρχον σκορ. Στην επανάληψη οι Ροδίτες έχοντας κλειδώσει την υπόθεση νίκη, μπήκαν αποφασισμένοι στο ματς προκειμένου να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στην νίκη τους.

Στο 48΄ο Δελαπόρτας ήταν αυτός που με μακρινό σουτ έκανε το 4-0, ενώ στο 54΄ το σουτ του Αμανατίδη πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τέρματος του Κουμπά. Από το σημείο εκείνο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με συνέπεια να μην υπάρξει κάτι το αξιόλογο στο παιχνίδι. Στο 82΄ η ομάδα του Θεόδωρου Παπαλόπουλου, κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Συμβρή. Η απάντηση από πλευρλας Ρόδου ήταν άμεση, καθώς στο 83΄ο Παυλίδης με σουτ έκανε το 5-1 , το οποίο έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

ΡΟΔΟΣ (Σάββας Ορφανίδης): Κεφάλας, Καντιμοίρης, Ορφανίδης, Θεοδοσίου,Καλημέρης (69’ Ιμεραλιλάϊ), Τζιβίλογλου (51’ Νικήτας), Αμανατίδης, Αρχοντούλης, Δελαπόρτας, Γκόγκας, Παυλίδης,
 

ΑΙΓΕΙΡΟΣ ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ (Θεόδωρος Παπαλόπουλος): Κούμπας, Καπυαγιάννης, Μουντζούρης (58’ Μαστραντώνης), Λεονιαρίδης, Τριλιάνος (58’ Κοντονίκας), Χριστοδούλου, Λίλα, Γιακαλής, Σεραφίγγος (16’ Τσίπας) Συβρής, Μαλακός.