Η Κως τα κατάφερε μια χαρά…. 27 αφίξεις πτήσεων τσάρτερ στο Αεροδρόμιο της Κω από 09 έως 11/05…..στην Λέσβο ούτε για δείγμα

Ενώ στην Κω υποδέχονται τα Τσάρτερ και τα Κρουαζιεροπλοια, εδώ στην Λέσβο σκοτώνουμε μύγες…. Ααα και τα κουνούπια που απ΄ ότι φαίνεται θα μας φάνε φέτος εφόσον δεν έχουν γίνει ψεκασμοί..


Οι υποσχέσεις του δημάρχου Λέσβου για «αύξηση» του τουριστικού ρεύματος στην Λέσβο λόγω των ταξιδιών του σε όλη την Λέσβο πάνε στράφι και είδη αν και αρχές Μαΐου τα τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία ειδικά της Βόρειας Λέσβου έχουν αρχίσει να καταγραφούν τις φετινές ζημιές τους, ενώ μερικά σκέφτονται να μην ανοίξουν καθόλου φέτος.


Αναδημοσίευση από kostoday.com

Η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει για το νησί μας με αρκετά καλούς οιωνούς, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο Απρίλιος πήγε αρκετά καλά στις αφίξεις τουριστών, παρά τις δύσκολες συγκυρίες.

Θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα, αλλά όμως και καλύτερα.. Να σημειωθεί ότι η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσίασε αύξηση 1,2% τον Απρίλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ για τον συγκεκριμένο μήνα φθάνοντας τους 1,47 εκατ. επιβάτες. Η αύξηση της επιβατικής κίνησης και τον Απρίλιο προκαλεί αισιοδοξία σε τουριστικούς κύκλους για νέο ρεκόρ της επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου της Αθήνας αλλά και όλων των αεροδρομίων της χώρας μέσα στο 2016. Δεν είναι τυχαίο ότι νέες αεροπορικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει πτήσεις από και προς την χώρα μας ενώ σημειώνεται και σημαντική αύξηση στην συχνότητα των ήδη υπαρχόντων προορισμών τόσο στο εσωτερικό όσο και στο διεθνές δίκτυο..

Ας είμαστε λοιπόν αισιόδοξοι, αφού ο Μάϊος έχει μπει δυναμικά. Καθημερινά έχουμε αρκετές αφίξεις πτήσεων τσάρτερ στο διεθνές αεροδρόμιο της Κω. Ας ελπίσουμε ότι οι ενέργειες που γίνονται για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, θα έχουν αποτέλεσμα.


Το τριήμερο 09 έως 11-05 θα φτάσουν στο νησί μας 27 προγραμματισμένες πτήσεις τσάρτερ. Εταιρείες όπως Ryanair, Airberlin, Swiss, Transavia, Condor, EasyJet, Jetairfly, British Airways, Tuifly ενισχύουν όλο και περισσότερο την παρουσία τους στην Κω.