Χ. Αθανασίου : Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σχεδιάζει, από την 1η Ιουλίου, την αύξηση του ΦΠΑ από 23% σε 24%

Δήλωση Χαραλαμπου Αθανασιου:


Από την 1η Ιουνίου 2016 καταργείται ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά μας και από το 16% θα φτάσει στο 23%. Η «κοινωνικά ευαίσθητη!!!» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σχεδιάζει, από την 1η Ιουλίου, την περαιτέρω αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24%, η οποία θα πλήξει την αγορά και θα της δώσει τη χαριστική βολή.

Οι αλλαγές αυτές θα φέρουν μεγάλη αναστάτωση, ταλαιπωρία και κόστος στους επιτηδευματίες. Ιδιαίτερα τα νησιά που δοκιμάζονται από το μεταναστευτικό – προσφυγικό θα δεχθούν ένα μεγάλο πλήγμα στην οικονομία τους. Η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ θα επιφέρει αποδόμηση των ειδικών καθεστώτων ανάπτυξης των νησιών μας (επενδυτικά προγράμματα κ.α.) με αναγκαία συνέπεια εκτός από την οικονομική και την εθνική καταστροφή.

Οι μόνοι ωφελημένοι από την αλλαγή αυτή θα είναι οι ανταγωνιστές της πατρίδας μας.


Τόσο η δική μου προσπάθεια όσο και των υπολοίπων βουλευτών της ΝΔ με θέσεις, προτάσεις και ερωτήσεις προς τη Βουλή, θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση των νησιών μας. Η διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας ή η αναστολή της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ όσο υφίσταται το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα θα είναι πάγια και διαρκής προσπάθειά μας.

Βουλευτής Ν Λέσβου –  Νέα Δημοκρατία