Περί απεργίας των ΜΜΕ-....Γιατί το LesvosPost.com δεν συμμετέχει..

48ωρη απεργία στα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ, καθώς και στη ΓΓΕΕ, ΓΓΜΕ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα γραφεία Τύπου, από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 21/4/2016 μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 23/4 κήρυξαν οι δημοσιογραφικές ενώσεις.


Γράφει ο Γεώργιος Στεφάνου (Δ/ντης- Αρχισυντάκτης LesvosPost.com)

"Έρχεται, λέει, απεργία και μάλιστα για το ασφαλιστικό και τα ταμεία. Η ΠΟΕΣΥ η ΕΣΗΕΑ και φυσικά το δικό μας ΣΕΜΜΕΛ που όλα τα κάνει τόσο καλά καλεί και τους "εργαζόμενους" και οχι δημοσιογράφους του διαδικτυακού Τύπου, αλλά να θυμίσουμε ότι δεν υπάρχει ταμείο που να τους καλύπτει.

Τελικά δεν ξέρω ποιοι είναι περισσότερο εκτός πραγματικότητας. Αυτοί που δεν αφήνουν τους ιντερνετικούς να μπουν ή όσοι ιντερνετικοί ακόμα προσπαθούν και θέλουν να μπουν σε κάτι τόσο παρωχημένο και χωρίς προοπτική που ποτέ δεν τους σεβάστηκε;".

Ακριβώς αυτό! Οι δημοσιογράφοι των sites, διότι δημοσιογράφοι είναι κι αυτοί, δεν αναγνωρίζονται από την ΕΣΗΕΑ και το ΣΕΜΜΕΛ ως δημοσιογράφοι αλλά καλούνται σε κινητοποιήσεις και απεργίες!

Το ΣΕΜΜΕΛ ζει ακόμη στη δεκαετία του '70 και φοβάται, ωσάν άλλο Βατικανό, καθετί νέο. Το φοβάται διότι δεν το γνωρίζει: μόνο η Ελένη Λουκά λείπει για να πεταχτεί καμιά ανακοίνωση του στυλ "αυτό το διαδίκτυο είναι εργαλείο του διαβόλου, παιδί μου".

Πώς να κάνουμε απεργία όταν χτες σχεδόν όλα τα μέλη του ΣΕΜΜΕΛ μας κατηγορούσαν μας καθύβριζαν και το όργανο τους δεν πήρε καμιά θέση;; Πώς να κάνουμε απεργία όταν το τοπικό σωματείο των ΜΜΕ το έχουν καταντήσει κομματικό όργανο;;

Ποια, άραγε, η δύναμη του διαδικτύου; Να σας θυμίσω τους πάνω από 5.500 καθημερινούς επισκέπτες- αναγνώστες που έχει ο όμιλος lesvospost.. Ακόμα παραπάνω και από τα φύλλα που τυπώνουν οι εφημερίδες..!!! !

Εν κατακλείδι, ένα παρωχημένο ΣΕΜΜΕΛ αποφασίζει μαζί με τις άλλες ενώσεις να απεργήσουμε.

Και σε ένα μήνα, πάλι τα ίδια.

Κι αν μεσολαβήσει κάτι, θα βγάλει ανακοίνωση. Προσωπικά απορώ αν έχει πλέον λόγο ύπαρξης: από τα εκάστοτε μέλη του Δ.Σ. τα τελευταία 4-5 χρόνια που ασχολούμαι με το μιντιακό ρεπορτάζ, ανάθεμα κι αν έχω να σας αναφέρω δύο, άντε τρία ονόματα που πραγματικά προσπάθησαν εκεί μέσα. Κατά πλειονότητα υπήρξε ένα "καρεκλοκενταυρίζειν" και συνθέσεις με κομματικά κριτήρια.

Αυτά από εμάς….. Αν αποφασίστε κύριοι να αλλάξετε ρώτα φυσικά και θα μαστέ μαζί σας στους αγώνες και στις απεργίες…!!


Το παραπάνω κείμενο προς αποφυγή παρεξηγήσεων με συναδέλφους και ΜΜΕ που απεργούν…