Προ των πυλών φορολόγηση «φωτιά» σε internet και καύσιμα

Kερδίζουν έδαφος οι αυξήσεις φόρων στην αμόλυβδη βενζίνη, η φορολόγηση στο διαδίκτυο, την κινητή τηλεφωνία, την συνδρομητική τηλεόραση και τις τραπεζικές συναλλαγές.


Την επιβολή φόρου στο Ιnternet είχε προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στη συνάντηση που είχε με τους δανειστές πριν από τη διακοπή των συνομιλιών για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.
Με το μαχαίρι στο λαιμό, τις συνεχείς άκαρπες επαφές και το χρόνο να εκπνέει η Αθήνα είναι έτοιμη για περισσότερες υποχωρήσεις.

Η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% πέρασε από τους δανειστές και αυτό σημαίνει άλλη μια δυσβάστακτη επιβάρυνση.

Βασικά προϊόντα καθημερινής οικονομικής επιλογής των νοικοκυριών γίνονται ακριβότερα ενώ διπλή θα είναι η επιβάρυνση για τους οδηγούς αφού εκτός από την αύξηση του ΦΠΑ στα καύσιμα έρχεται και η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης περίπου 10 λεπτά το λίτρο.

Παράλληλα, θα αυξηθούν οι τιμές στον κλάδο εστίασης, στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και τα κόμιστρα των ταξί, ενώ ανοικτό παραμένει να αυξηθεί και ο συντελεστής για περιοδικά, βιβλία και εφημερίδες που σήμερα φορολογούνται με 6%.

Το καλοκαίρι τίθεται δε σε ισχύ το δεύτερο κύμα αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, με πιθανή απαλλαγή αυτών που δέχονται προσφυγικές ροές.

Στον πάγο μέχρι ώρας παραμένει το σενάριο για ΦΠΑ 24% σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ από το 13% που ισχύει σήμερα.

Από το πρόγραμμα εξάντλησης των πολιτών η κυβέρνηση προσδοκά να εισρεύσουν στα ταμεία της 500 εκατ. ευρώ που θα καλύψουν δημοσιονομικό κενό.


Πηγη: www.newsbomb.gr