Προκλητική ενέργεια στην Λέσβο: Η Νορβηγίδα υπουργός Μετανάστευσης σε αναπαράσταση διάσωσης με full face στολή και όχι με σωσίβιο (pics,vid)

Η υπουργός Μετανάστευσης της Νορβηγίας Sylvi Listhaug επισκέφθηκε την Τρίτη κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Λέσβο και έκανε αναπαράσταση διάσωσης προσφύγων βουτώντας με στολή διασώστη στο Αιγαίο - Τι υποστήριξε για την ενέργειά της


Έφθασε την Τρίτη στη Λέσβο η υπουργός Μετανάστευσης της Νορβηγίας Sylvi Listhaug η οποία επισκέφθηκε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στο νησί, αλλά προχώρησε και σε μια ενέργεια, για την οποία εισέπραξε αρνητικές κριτικές στα social media.

Η υπουργός, που προέρχεται από το συντηρητικό κόμμα «Progress Party», φόρεσε την ειδική στολή διασώστη και έπεσε στην θάλασσα του Αιγαίου σε μια κίνηση, όπως η ίδια υποστήριξε, «να αναγνωρίσει το έργο των διασωστών» και «να καταλάβει τις εμπειρίες τους». Η Νορβηγίδα υπουργός παρέμεινε για λίγα λεπτά στο νερό και στην συνέχεια «διασώθηκε» από σωσίβια λέμβο. Αμέσως μετά δήλωσε ότι είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει στους πρόσφυγες και υποστήριξε ότι «είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την διάσωση ανθρώπων εδώ και στην Μεσόγειο».

Η Listhaug μίλησε για το εγχείρημά της στην νορβηγική εφημερίδα Dagbladet και χαρακτήρισε την πράξη της «πολύ ιδιαίτερη εμπειρία», αλλά όταν ανάρτησε τις σχετικές φωτογραφίες στην προσωπική της ιστοσελίδα στο Facebook αρκετοί χρήστες σχολίασαν αρνητικά την πράξη της υπουργού.

Ένας χρήστης χαρακτήρισε την ενέργεια της Listhaug «προσβολή για τους πρόσφυγες» ενώ χρήστες στο Twitter έκαναν λόγο για «αναίσχυντη» και «ενοχλητική» πράξη.

Η υπουργός Μετανάστευσης της Νορβηγίας επισκέφθηκε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στο νησί και δήλωσε: «Οι συνθήκες είναι δύσκολες και η Νορβηγία συμβάλει όσο μπορεί για να τις βελτιώσουμε».




Πηγη protothema.gr