Η Λέσβος του Πολιτισμού και της Τέχνης συναρπάζει το γερμανικό κοινό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 4 & 5 Απριλίου οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ) στην Γερμανία.


Το Φεστιβάλ, μέσα από ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα, παρουσίασε στο γερμανικό κοινό, στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και σε ανθρώπους από τον χώρο του πολιτισμού, της οικονομίας και της πολιτικής τις δραστηριότητες του και τα μελλοντικά του σχέδια, δείχνοντας μία σημαντική πλευρά του νησιού που δεν απεικονίζεται συχνά στα Διεθνή Μέσα. Την πλευρά της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε επίσης μιλώντας για το νησί της Λέσβου ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο.
Κατά την διάρκεια του δημιουργικού αυτού διήμερου στο Βερολίνο και το Ντύσελντορφ, η ομάδα του Φεστιβάλ ήρθε σε επαφή και αντάλλαξε απόψεις με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εκπροσώπους της τέχνης, της πολιτικής, της επιστήμης, ανθρώπους που αγαπούν την μουσική και την χώρα μας. Το κοινό έμεινε ενθουσιασμένο από το Φεστιβάλ και εντυπωσιασμένο από το υψηλό καλλιτεχνικό και οργανωτικό του επίπεδο, καθώς επίσης και από τις ομορφιές της Λέσβου.

Συγκεκριμένα στις 4 Απριλίου στο Βερολίνο, στο Ραντιάλσυστέμ (Radialsystem), τον ιδιαίτερα δημοφιλή χώρο τεχνών της γερμανικής πρωτεύουσας την εκδήλωση προλόγισε ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Βερολίνο, Θεόδωρος Δασκαρόλης και συντόνισε ο ο Αντρέας Ρίχτερ, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της σειράς συναυλιών classic.Esterházy και Πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του ΔιΦεΜΜ. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός εξωτερικών Δημήτριος Μάρδας, ο Γιόχεν Ζάντιγκ, Διευθυντής του  Ραντιαλσυστέμ  και συνιδρυτής της ομάδας Sasha Waltz & Guests, η διακεκριμένη σοπράνο Μάρλις Πέτερσεν, ο διάσημος πιανίστας και τακτικός καλεσμένος της Φιλαρμονικής του Βερολίνου Λαρς Φογκτ, και πολλοί άλλοι ταλαντούχοι νέοι καλλιτέχνες, μερικοί από τους οποίους συμμετείχαν στο περσινό φεστιβάλ και άλλοι θα συμμετάσχουν φέτος.

Στις 5 Απριλίου στο Ντύσελντορφ, στην Μουσική Σχολή Κλάρα Σούμαν (Clara-Schumann-Musikschule), μουσικό πυρήνα της πόλης, την εκδήλωση προλόγισε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, Γρηγόρης Δελαβέκουρας και παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας Vincent  Muller, της Ιταλίας Emilio Lolli, της Ουγγαρίας Balázs Szegner, της Σερβίας Nebojša Košutić και ο Αντιδήμαρχος του Ντύσελντορφ, Friedrich Conzen.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Βασίλειο Χριστοδουλάτο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Ariston-fine-food και τον Σπύρο Ζώη για την ευγενική τους χορηγία στις εκδηλώσεις του Βερολίνου και του Ντύσελντορφ αντίστοιχα και την εταιρεία CΟCO-MAT Düsseldorf για τα αναμνηστικά δώρα που προσέφερε στους καλεσμένους.

Το πρόγραμμα των δύο εκδηλώσεων στην Γερμανία περιελάμβανε:
Ζωντανή συναυλία της Δανάης & Κυβέλης Ντέρκεν -Καλλιτεχνικές Διευθύντριες ΔιΦεΜΜ
Προβολή του μουσικού ντοκιμαντέρ για το Φεστιβάλ “Μεταμορφώσεις”
Παρουσίαση της Λέσβου από τον Νίκο Μπακάλμπαση -Πρόεδρος Πολιτιστικής Επιτροπής Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

Ανοιχτή συζήτηση των Ιδρυτών και Διοργανωτών του ΔιΦεΜΜ με το κοινό.

Μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την χώρα μας και ιδιαίτερα για το νησί της Λέσβου, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ) συνεχίζει δυναμικά τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποδεικνύοντας ότι η μουσική έχει την δύναμη να εμψυχώσει, να εμπνεύσει, να συνδέσει και να ενώσει τους ανθρώπους. Οι προετοιμασίες για το 2ο Φεστιβάλ με τίτλο Σταυροδρόμια | Crossroads, που θα πραγματοποιηθεί φέτος, στις 16-19 Αυγούστου 2016, έχουν ήδη ξεκινήσει με εντατικό ρυθμό. Οι διοργανωτές μαζί με μουσικούς και τεχνικούς από όλο τον κόσμο συνεργάζονται για να δημιουργήσουν και φέτος ένα Φεστιβάλ ιδιαίτερα υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου που, σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές του νησιού, θα αποτελέσει πόλο έλξης για το διεθνές μουσικόφιλο κοινό.


Οι διεθνώς καταξιωμένες πιανίστες Δανάη & Κυβέλη Ντέρκεν είναι μαζί με τον νεαρό επιχειρηματία Δημήτρη Τρύφων οι ιδρυτές του Φεστιβάλ -και οι 3 νέοι έχουν καταγωγή από το Μόλυβο. Με εφόδιο την αγάπη τους για την μουσική κατάφεραν να υλοποιήσουν το όνειρό τους και να πραγματοποιήσουν ένα Φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην παραμεθόριο Λέσβο συνδέοντας ανθρώπους από όλο τον κόσμο.