Για «μαύρο καλοκαίρι» μιλούν ξενοδόχοι και έμποροι στη Λέσβο λόγω… προσφυγικού (BINTEO)

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφυγε από την Λέσβο και οι προβολείς της δημοσιότητας χαμήλωσαν πάνω από το νησί. Κάτοικοι και πρόσφυγες επιστρέφουν στη μουντή καθημερινότητα τους. 


Ακριβώς δίπλα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, στην πλαζ Τσαμάκια, έχει στηθεί ένας πρόχειρος καταυλισμός από πρόσφυγες με τις σκηνές τους που δέχονται τις υπηρεσίες των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» αλλά και από διάφορες εθελοντικές οργανώσεις.

Ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες μιλούν για μια χαμένη τουριστική χρονιά. Παραδέχονται όμως, ότι το προσφυγικό ωφέλησε κάποιες επιχειρήσεις στο κέντρο της Μυτιλήνης. 

Οι μόνοι που δεν παραπονιούνται είναι όσοι έχουν καντίνες έξω από το κέντρο κράτησης προσφύγων στην Μόρια.  Οι πρόσφυγες θα είναι για φέτος και οι μοναδικοί πελάτες. Οι έμποροι ελπίζουν όμως, ότι η ιστορική επίσκεψη του Πάπα, θα βοηθήσει τη Λέσβο να κερδίσει σιγά σιγά τη χαμένη της αίγλη.

«Ευελπιστούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την προβολή, ώστε να βελτιώσουμε το κλίμα, όχι για φέτος που θεωρείται μια χαμένη χρονιά, τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια» αναφέρει ένας έμπορος.

Ακόμη και τα γραφικά σοκάκια του Μολύβου - του πιο τουριστικού σημείου του νησιού-  απ΄ ότι φαίνεται θα είναι άδεια αυτό το καλοκαίρι.

Πηγη star.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ STAR