Κατά 50 λεπτά περίπου φθηνότερα σε σύγκριση με πέρυσι θα πωλούνται τα αρνιά και τα κατσίκια στην Λέσβο

Κατά 50 λεπτά περίπου φθηνότερα σε σύγκριση με πέρυσι, θα πωλούνται τα αρνιά και τα κατσίκια στα κρεοπωλεία του νησιού μας, τις ημέρες του Πάσχα.


Συγκεκριμένα, το αρνί θα πωλείται το κιλό από 7,80 έως και 8,30 ευρώ, ενώ το κατσίκι θα πωλείται το κιλό από 8 έως 8,5 ευρώ.

Τα εντόσθια θα διατίθενται προς 5 ευρώ το κιλό, ενώ τα συκωτάκια θα πωλούνται στην ίδια τιμή με το αρνί και το κατσίκι, ανάλογα με το ζώο από το οποίο προέρχονται.

Αναφερόμενος στην εικόνα που διαμορφώνεται για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα και την αγορά κρέατος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Β. Χατζηδημητρίου, επισημαίνει ότι οι συγκυρίες φέτος ευνόησαν στην πτώση των τιμών προς όφελος του καταναλωτή.

«Πέρυσι, ο εορτασμός του Πάσχα των Ορθοδόξων, συνέπεσε με τον εορτασμό του Πάσχα των Καθολικών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπήρξε πολύ αυξημένη ζήτηση στην αγορά των αμνοεριφίων, με αποτέλεσμα οι τιμές να είναι λίγο πιο υψηλές. Φέτος, οι εορτασμοί έχουν χρονική απόσταση ενός μήνα και έτσι οι τιμές έπεσαν, αφού η ζήτηση δεν είναι τόσο αυξημένη.

Ήδη οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να κάνουν προκρατήσεις αρνιών, κατσικιών και διαφόρων άλλων κρεατικών για τις ημέρες του Πάσχα και η κίνηση αναμένουμε ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες. Το θετικό στοιχείο της φετινής χρονιάς, είναι ότι και ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με τον εορτασμό του Πάσχα και οπωσδήποτε οι καταναλωτές θα προμηθευτούν μεγαλύτερες ποσότητες κρεατικών.

ΑΓΝΑ

Όλα τα κρεοπωλεία του νησιού μας, πωλούν αγνά ντόπια αμνοερίφια, που εκτρέφονται από συμπολίτες μας κτηνοτρόφους, με τις καλύτερες προδιαγραφές».

Την προσοχή των καταναλωτών στην επιλογή του κρέατος, συνιστά ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου και γνωστός κρεοπώλης, Κ. Πατέστος.

«Οι συμπολίτες μας, όταν κάνουν τις αγορές τους πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα την ποιότητα των κρεάτων που αγοράζουν και τη σφραγίδα που φέρουν, να είναι τιρκουάζ και να γράφει με ευδιάκριτους χαρακτήρες «ΕΛΛΑΣ».

Επιπλέον, ζητάμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν τούτες τις ημέρες αυξημένους ελέγχους, προκειμένου να εντοπιστούν παράνομα ελληνοποιημένα αρνιά και κατσίκια. Οι έλεγχοι αυτοί φυσικά, δεν πρέπει να περιοριστούν στα κρεοπωλεία, αλλά να επεκταθούν και στα πολυκαταστήματα, προκειμένου ο καταναλωτής να είναι απόλυτα ασφαλής από τα κρέατα που θα καταναλώσει. Παράλληλα, εκτιμώ ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια εντοπισμού παράνομων σφαγείων και διακίνησης κρεάτων, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία».


Μ. Χατζηγεωργίου/εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ