Συνάντηση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με το Γενικό Διευθυντή της WWF Ελλάς για το ΚΠΕ Σκάλας Καλλονής

Το θέμα της ενεργοποίησης του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στην περιοχή της Σκάλας Καλλονής, συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου με το Γενικό Διευθυντή της WWF Ελλάς κ. Δημήτρη Καραβέλλα.


Η Περιφερειάρχης πρότεινε στη WWF Ελλάς να υποστηρίξει τη στελέχωσή του με επιστημονικό προσωπικό,  προκειμένου το Κέντρο να επαναλειτουργήσει και να αποτελέσει φορέα περιβαλλοντικής ενημέρωσης και προστασίας των υγροτόπων, όχι μόνο για το νησί της Λέσβου, αλλά και για ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο.


Όπως είπε, η συνεργασία των δύο πλευρών μπορεί να είναι ευρύτερη και να αφορά όχι μόνο στον τομέα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών, αλλά και σε οργάνωση σεμιναρίων και θερινών σχολείων (summer schools), διάφορες δράσεις που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, φιλοξενία ερευνητών αλλά και άλλες κοινές εκδόσεις. Τέλος, το Κέντρο θα μπορούσε πολύ εύκολα να λειτουργήσει ως η βάση για την υλοποίηση προγραμμάτων προστασίας του περιβάλλοντος (υγροτόπων) της περιοχής με αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων.