Συνεχίζει η Ομάδα Εφήβων στην Καλλονή από το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής κατά των εξαρτήσεων «ΠΝΟΗ»

Το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής κατά των εξαρτήσεων «ΠΝΟΗ» στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας που εφαρμόζει, συνεχίζει την Ομάδα Εφήβων  στην Καλλονή (κατόπιν αιτήματος των εφήβων), η οποία πραγματοποιείται στο χώρο του Δημοτικού σχολείου.


    Το πρόγραμμα αυτό  στοχεύει στο να έχουν οι έφηβοι  ένα δικό τους «χώρο και χρόνο» για να  βρίσκονται και μέσα από την προβολή κινηματογραφικών ταινιών να επεξεργάζονται θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων τους και της εφηβείας γενικότερα.

    Θεωρούμε ότι ο κινηματογράφος μπορεί να αποτελέσει μέσο φιλοσοφικής σκέψης και συζήτησης καθώς αφορμές για προβληματισμό και μηνύματα μπορούν να δοθούν μέσω συγκεκριμένων εικόνων. Οι ταινίες μπορούν να αποτελέσουν μια «υπόθεση εργασίας», όπου ο θεατής – έφηβος αποκτά μια εμπειρία και μια γνώση.

Ήδη έχουν γίνει 13 δίωρες συναντήσεις και ενδεικτικά αναφέρουμε τις ταινίες και τα θέματα που επεξεργαστήκαμε :

«Έρωτες Εφηβείας μετά Βίας»  
Ενότητα από Αρμενιστή «Το νησί των παπαγάλων»  
«Ασυμβίβαστη γενιά»
«Αλεξίσφαιρα Μπλουζάκια»
«JUNO»
κ.α.

Ευχαριστούμε τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Καλλονής κ. Χριστόδουλο Χατζηιωάννου ο οποίος μας παραχωρεί το χώρο του σχολείου προκειμένου να πραγματοποιηθεί το παραπάνω πρόγραμμα


Υπεύθυνη Προγράμματος: Σαμοθρακή Δέσποινα Κοινωνική Λειτουργός