Πρόκριση με ανατροπή για την Καλλονή στο Κύπελλο Ελλάδας- Κισσαμικος-Καλλονή 1-2

Η Καλλονή βρέθηκε πίσω στο σκορ στα Χανιά, ωστόσο κατάφερε με ανατροπή να «καθαρίσει» την πρόκριση (2-1) και να ρίξει ξανά το ενδιαφέρον της στο Πρωτάθλημα!


Το καθήκον της έκανε η Καλλονή, που έστω και δύσκολα, πέτυχε την ανατροπή, επικράτησε του Κισσαμικού με 2-1 στην Κρήτη και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Ο γηπεδούχος Κισσαμικός ήθελε μόνο νίκη για να ελπίζει (έπρεπε να χάσει και ο Πανσερραϊκός από τον Αστέρα Τρίπολης στις Σέρρες) και έτσι μπήκε πιο δυνατά, ελέγχοντας τον ρυθμό. Φάσης, όμως, δε μπορούσε να δημιουργήσει, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που έχασαν τρομερή ευκαιρία, με τον Μάρκοβιτς να μην μπορεί να στείλει την μπάλα σε κενή εστία! 

Αυτά, μέχρι το 36ο λεπτό, όταν και στην πρώτη τους πολύ καλή στιγμή, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Ο Ποσίνκοβιτς πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, γύρισε όμορφα το σώμα του και με σουτ από πολύ κοντά νίκησε τον Δαύκο για το 1-0. Σκορ που κράτησε εύκολα μέχρι την ανάπαυλα ο Κισσαμικός, χωρίς να απειληθεί από την Καλλονή, παρόλο που με το σκορ αυτό έμενε εκτός. 

Στην επανάληψη, όμως και όσο η ώρα περνούσε, οι Κρητικοί έδειχναν να... ξεμένουν από δυνάμεις, με αποτέλεσμα να παραχωρούν χώρους. Κι αν την γλίτωσαν στο 49', με τον Μάρκοβιτς να αστοχεί και πάλι, ο Σέρβος κατάφερε να επανορθώσει και να φέρει στο ματς στα ίσα. Ήταν το 66ο λεπτό, όταν μετά από κόντρες η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του κι αυτός, έστω και με την 3η, κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα του Λαζαρίδη. 

Από εκεί και πέρα, το ματς πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού πέρα από τις δυνάμεις, οι γηπεδούχοι ξέμειναν και από ψυχολογία, χωρίς να μπορούν να διεκδικήσουν την ανατροπή. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Μανούσος, πουεκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Καλτσάς από τον Τσικουδάκη. 

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Παντελάκης, Τσερκέζος, Βλάχος (68' Μάντζης), Σμίλτος (85' Σουμπασάκης), Σελινιωτάκης, Λώττας (78' Τσικουδάκης), Μάνιας, Βαττής, Τσοντάκης, Ποσίνκοβιτς.


ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Θαλής Θεοδωρίδης): Δαύκος, Ούκα, Κρολ, Γεωργίου, Ευαγγελιδάκης, Χατζηδημητρίου (52' Σπυρόπουλος), Καλτσάς, Τσαμπούρης, Μανούσος, Μάρκοβιτς (89' Μπουρούς), Μπαργκάν (55' Χιντασέλι).