Καταγγελία «Σαν τους μετανάστες περιμένουν....ένα λεωφορείο στην Καβάλα οι Μυτιληνιοί ταξιδιώτες»

Μια επώνυμη καταγγελία έφτασε στα γραφεία μας .


Η Καταγγελία που γίνεται από τον Πάτερ Αθανάσιο Γιουσμα μας εξηγεί δυστυχώς ένα χρόνιο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας Καβάλα-Σέρρες. Αυτό που τονίζει είναι ότι οι ταξιδιώτες με το πλοίο Μυτιλήνη-Καβάλα δεν προλαβαίνουν τα λεωφορεία για Σέρρες και αναγκάζονται να πληρώνουν ξενοδοχείο η να περιφέρονται στους δρόμους ώσπου να ξημερώσει και να πάρουν το πρώτο λεωφορείο για Σέρρες.

Αναλυτικά παρατίθεται αυτούσια η καταγγελία:

Έχοντας δύο παιδιά, καθώς και αρκετά πνευματικά μου παιδιά να σπουδάζουν στις Σέρρες και στη βόρεια Ελλάδα, διαπίστωσα αυτό το Σαββατοκύριακο κάτι που ταπεινά θεωρώ πως θα πρέπει η Περιφέρεια και κάθε αρμόδιος τάχιστα να το επιληφθούν. 

Και γίνομαι πιο σαφής μέσα από το παρακάτω παράδειγμα: Ένα πνευματικό μου παιδί -φοιτητής στις Σέρρες- μετά από τη λήξη των τελευταίων απεργιών στα πλοία, ταξίδεψε αυτό το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου το πρωί, από Μυτιλήνη για Καβάλα. Φτάνοντας εκεί πληροφορήθηκε πως ΔΕΝ υπάρχει λεωφορείο για Σέρρες, γιατί το τελευταίο έφυγε στις 6 μ.μ. κι άρα έπρεπε να παραμείνει στην Καβάλα, να πληρώσει ξενοδοχείο και να ταξιδέψει για Σέρρες την επόμενη ημέρα, Κυριακή, στις 3 μ.μ.!! Επιπλέον έξοδα και χαμένος χρόνος. 

Αναγκάστηκε, λοιπόν, να πάρει το λεωφορείο για Θεσσαλονίκη με την ελπίδα πως θα προλάβει το τελευταίο δρομολόγιο για Σέρρες. Δεν το πρόλαβε και σαν τους μετανάστες ξημερώθηκε στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης!!!!! Ερωτώ λοιπόν ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΕΙΟ και περιμένω γιατί θεωρώ πως τη δικαιούμαι, μία απάντηση: Αυτό το κράτος  -καλώς δεν λέω- ενδιαφέρεται μόνο για τη μετακίνηση των προσφύγων κι όχι για τους πολίτες αυτής της χώρας που φορολογούνται κι ΕΧΟΥΜΕ λογικές και νόμιμες απαιτήσεις; Είναι τόσο δύσκολο να δρομολογείται δυο φορές την εβδομάδα, τότε που έχει πλοίο, ένα λεωφορείο που θα εξυπηρετεί -αν φυσικά υπάρχουν- τους επιβάτες του πλοίου που καταφθάνουν στην Καβάλα μετά από τόσες ώρες ταξίδι; Να υπάρχει δηλαδή μια ανταπόκριση, για να εξυπηρετούνται τόσοι άνθρωποι; Είχα διαβάσει στον τοπικό τύπο πως το θέμα είχε τεθεί σε έναν αρμόδιο Υπουργό που είχε "επισκεφθεί" το νησί μας, αλλά ως συνήθως μας έγραψε και μας γράφουν στα παλιά τους (αν έχουν παλιά) παπούτσια.

Με αγανάκτηση και ελπίδα πως τα απλά και εύκολα ΜΠΟΡΟΥΝ να λυθούνμε μια συνεργασία

π. Αθανάσιος Γιουσμάς

εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Θεράποντα Μυτιλήνης