Η Δ.Κ.Β. Μυτιλήνης…. Ταξιδεύει στην περιφέρεια της Λέσβου- ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κύρια αποστολή μιας βιβλιοθήκης είναι να φέρει το βιβλίο κοντά σε όλο και περισσότερους ανθρώπους, να καλλιεργήσει τη φιλαναγνωσία, να αποτελέσει χώρο ελεύθερης πρόσβασης στη γνώση, στην πληροφορία και στην εκπαίδευση, να ψυχαγωγήσει και να προάγει τον πολιτισμό.


Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Δ.Κ.Β. Μυτιλήνης έχει ξεκινήσει μια σειρά δημιουργικών δραστηριοτήτων που αφορούν κατά βάση παιδιά αλλά και ενήλικες (αφηγήσεις παραμυθιών, εικαστικές δημιουργίες, τουρνέ επιτραπέζιων παιχνιδιών, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής κ.ά.). Η Δ.Κ.Β. Μυτιλήνης είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε αντίστοιχη πρόταση και προτίθεται να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες βιβλιοθήκες ή άλλους χώρους πολιτισμού της Λέσβου προκείμενου να διευρυνθεί το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας-ειδικά των απομακρυσμένων περιοχών- για το βιβλίο, μέσω μορφωτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Καλούμε λοιπόν, όποιον επιθυμεί, να επικοινωνήσει μαζί μας προκειμένου να συνδιοργανώσουμε μαζί ανάλογες δραστηριότητες στο τηλ. 2251040134 Μαρία Νάκκα-Μαρία Γρηγορά, email: publibmyt@aegean.gr.

Mε χαρά, εγκαινιάζουμε αυτή μας την προσπάθεια με την παρακάτω δράση:

Δημιουργική δράση

                                «Tα παραμύθια είναι πουλιά και έχουν φτερά»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολιχνίτου διοργανώνουν δημιουργική δράση με τίτλο

«Τα παραμύθια είναι πουλιά και έχουν φτερά».

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν, να αφεθούν, να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους ακούγοντας παραδοσιακά λαϊκά παραμύθια αλλά και να δημιουργήσουν εικαστικά πάνω σε αυτά.

Θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της   Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολιχνίτου με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, το Σάββατο 5-12-2015 στις 11.00 με δωρεάν συμμετοχή.
Τη δράση επιμελείται η  Παντέρμου Ευστρατία.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ
τηλ. 2252350422

κ. Αντώνης Σαμιώτης