Ανακοινώσεις από φορείς της Λέσβου και συμμετοχή στην Γενική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 3 Δεκέμβρη

Ανακοινώσεις φορέων: (συνεχής ενημέρωση κειμένου)


ΕΓ του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ

 Στην συνεδρίαση της ΕΓ του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη:

1. Γενική Απεργία ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ 3-12-2015
2. Εκδήλωση –Συζήτηση για Ασφαλιστικό
3. Γραφείο –Πρόταση προς πρωτοβάθμιους συλλόγους
4. Ευέλικτες εργασιακές σχέσεις: Κοινωφελής Εργασία κοκ
5. Διαχείριση-διακίνηση υλικού αλληλεγγύης

Εκτός ημερησίας διάταξης τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Λειτουργικά θέματα ΝΤ- Πρόσκληση του συλλόγου Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου σε σύσκεψη για το «Μεταναστευτικό»

Σχετικά με τα παραπάνω αποφασίστηκε:

1. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, συμμετέχουμε στη νέα Γενική Απεργία στις 3 του Δεκέμβρη 2015 κάνοντας το επόμενο βήμα στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα μας για να ακυρώσουμε την επιχείρηση κατεδάφισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και να αποτρέψουμε την ψήφιση του νέου μισθολογίου της λιτότητας.

Διεκδικούμε:

Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών του.

Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών Ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους. Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.

Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου

Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.

Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. –Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων
Διαγραφή του χρέους.

Τέλος αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη και ώρα 11:00, στα κεντρικά σχολεία Μυτιλήνης

2. Πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης συζήτησης για το ασφαλιστικό την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη


3. Να προταθεί σε πρωτοβάθμιους συλλόγους η συστέγαση και κοινή χρήση γραφείων

4. Σχετικά με το πρόγραμμα « κοινωφελούς χαρακτήρα» που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και άλλους φορείς, τονίστηκε ότι είναι ένα πρόγραμμα, βαθιά ταξικό, αντεργατικό μνημονιακής έμπνευσης που έρχεται υποτίθεται να αντιμετωπίσει, τον εφιάλτη της ανεργίας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Οι κυβερνήσεις, και η Ε. Έ. που με την πολιτική τους εκτόξευσαν την ανεργία στα ύψη, αξιοποιούν τους ανέργους , ως εφεδρεία για τη μείωση του εργατικού κόστους, την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος. Γνωρίζουμε τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που υποχρεώνονται να εργαστούν σε αυτές τις συνθήκες, τους καλούμε να οργανωθούν και να παλέψουμε όλοι μαζί, έστω για τα στοιχειώδη δικαιώματα που έχουν απομείνει όπως: να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση της ΠΟΕ ΟΤΑ , στο μεροκάματο, στην ασφάλιση, στο ωράριο, τις άδειες. Απαιτούμε από την δημοτική αρχή να σεβαστεί τα εργασιακά δικαιώματα αυτών των εργαζομένων και να μην λειτουργήσει ως φορέας καταπάτησης των στοιχειώδη δικαιωμάτων τους. Η τοποθέτηση όλων σύμφωνα με την ειδικότητα της πρόσληψης τους, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ θεωρούμε ότι είναι το ελάχιστο που μπορούν να πράξουν οι φορείς υλοποίησης του «έργου». Να τους αναγνωριστεί το δικαίωμα στην κανονική και αναρρωτική άδεια. Να δοθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, τα μέσα ατομικής προστασίας και το γάλα. Να γίνουν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να πληρωθούν έγκαιρα από τον ΟΑΕΔ. Τέλος υπενθυμίζουμε στους φορείς και κυρίως στους εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» τις παρακάτω εγκυκλίους :

Α. την από 9-9-2015 με αριθμ. Πρωτ. 414 επιστολή του Υπουργείου Εργασία κλπ Γ.Γ. Διαχείρισης Κοινοτικών & άλλων Πόρων –Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχ/νων Ενεργειών από το ΕΚΤ σχετικά με τα κατ΄ ελάχιστο δικαιώματα των εργαζομένων στην Κοιν.Εργ.

Β. την από 26-10-2015 με αριθμ. Πρωτ. 477 επιστολή του Υπουργείου Εργασία κλπ Γ.Γ. Διαχείρισης Κοινοτικών & άλλων Πόρων –Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχ/νων Ενεργειών από το ΕΚΤ σχετικά με τα κατ΄ ελάχιστο δικαιώματα των εργαζομένων στην Κοιν.Εργ.

Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση της ΕΓ του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ και επιμέρους παρεμβάσεις όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

5. Σχετικά με τη διαχείριση υλικού εξουσιοδοτούμε την επιτροπή που είχε ορισθεί με προηγούμενη απόφασή μας για την διακίνηση του.

6. Σχετικά με τα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στη σύσκεψη που πραγματοποιεί η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ικτίνου 2), την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις 6:30μμ, για οργάνωση κινητοποίησης για το μεταναστευτικό, μέσα στον Δεκέμβρη.

Για την Ε.Γ

Του Ν.Τ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΠΑΝ. ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ




ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 10.30  π.μ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

ΚΕΦΑΛΑΙΟ,ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΕ, ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ
Τα νέα μέτρα έρχονται  να προστεθούν σε όσα μέχρι τώρα τσάκισαν τη ζωή μας.Θα αποτελειώσουν  ό,τι έχει μείνει από τα κοινωνικοασφαλιστικά –συνταξιοδιοτικά δικαιώματά μας.
Τους σημερινούς συνταξιούχους, θα μας οδηγήσουν σε μαζική φτώχεια πετσοκόβοντας ό,τι έχει απομείνει από τις συντάξεις μας, κύριες και επικουρικές. Θα καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ.
Τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, βιώνουν ήδη ένα καθεστώς χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Με φτώχεια, ανεργία. Εμποδίζονται να κάνουν δικές τους οικογένειες και τα προορίζουν να δουλεύουν ως τα βαθιά γεράματα για μια σύνταξη προνοιακού χαρακτήρα. Όσοι μπορέσουν να φτάσουν σ’ αυτή.

Η ενοποίηση των ταμείων θα γίνει μοχλός προώθησης δυσμενέστερων προϋποθέσεων για εμάς τους συνταξιούχους, θα χειροτερέψει την έτσι κι αλλιώς τραγική κατάσταση που βιώνουμε.
Στο χώρο της υγείας η κατάσταση παίρνει δραματικό χαρακτήρα. ΄Ηδη ζούμε την κατάσταση που επικρατεί και στο νοσοκομείο μας.  Οριακή η κατάσταση λειτουργίας του. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκούν. Δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , ενώ αντίθετα  οι προσλήψεις  με  τα «μπλοκάκια» παίρνουν και δίνουν. Τη χαριστική βολή δίνει και ο φετινός κρατικός  προϋπολογισμός απο τον οποίο όσον αφορά την υγεία-πρόνοια δίνονται λιγότερα χρήματα από πέρυσι, φορτώνοντας όλο και περισσότερα βάρη στους ασφαλισμένους. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο ΠΕΔΥ που καλύπτει 24ωρη λειτουργία με προσωπικό, που δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες, ενώ καταπατούνται κατάκτημένα δικαιώματα και παραμένουν απλήρωτα τα  δεδουλευμένα (εφημερίες –Κυριακές) κ.λπ.

Η φορολογία μας έχει τσακίσει. Είτε έχουμε, είτε όχι οικονομικές δυνατότητες οι τράπεζες, το κράτος και τα επενδυτικά γεράκια θα μας αρπάζουν τα σπίτια.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΑΛΛΟ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ  ΑΝΕΧΤΕΙ ΑΛΛΟ.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΜΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ. ΕΜΕΙΣ   ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.
-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ, ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ, ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
-ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΦΑΓΙΑΣΤΕΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ- ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ.
-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ.
-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ  ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 10.30  π.μ.





ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Όλες στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, την ΠΕΜΠΤΗ 3 Δεκέμβρη και ώρα 10.30 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς

ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ

Εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, γυναίκες της πόλης μας  και της υπαίθρου, συνταξιούχοι, νέες γυναίκες - μητέρες.   Ούτε ώρα χαμένη!  Η ΕΕ, η κυβέρνηση, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν πρόκειται να σταματήσουν. Θέλουν να πάρουν πίσω ό,τι δικαίωμα, όποια κατάκτηση είχαμε αποσπάσει με αγώνες χρόνων και χρόνων. Δεν θα σταματήσουν αν δεν διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.
Μόνιμο στόχο έχουν:

Ακόμα πιο υποβαθμισμένες συντάξεις - ξεροκόμματα, αφού και μικρότερες συντάξεις παίρνουμε, λόγω μικρότερων μισθών ή λιγότερων χρόνων δουλειάς, λόγω της ανεργίας και των υποχρεώσεων που μας ανάγκαζαν να διακόπτουμε την εργασία μας για μεγάλα διαστήματα.
Ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας ώστε να ακριβοπληρώνουμε γιατρούς, εξετάσεις, φάρμακα και “κόψιμο” προληπτικών εξετάσεων.

Δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, αφού η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, εν ονόματι της "ισότητας" στα 67 χρόνια και βάλε εκεί μας οδηγεί.

Οι νέοι εργαζόμενοι, τα παιδιά μας να ζήσουν με πολύ χειρότερους όρους.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Εμείς έχουμε τη δύναμη. Μπορούμε να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο.  Δεν είμαστε διατεθειμένες να ματώνουμε εμείς και οι οικογένειές μας για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεργοδότες, οι ασφαλιστικές εταιρείες, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία.

Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσια καθολική και υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση
Καμιά μόνη της!  Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, απαντάμε με πόλεμο!  Μέσα από τους Συλλόγους  μας , σε συμμαχία με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, με αγωνιστική δράση και λαϊκή αλληλεγγύη μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ


ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΜΑΣ