Προσφορά υπηρεσίας και εθελοντικής εργασίας για τη στήριξη των προσφύγων και της τοπικής κοινωνίας της Μυτιλήνης (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ, η δεύτερη αποστολή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στη Μυτιλήνη.


40 περίπου ενήλικες βαθμοφόροι από όλη την Ελλάδα και φυσικά από τη Λέσβο στήριξαν το παιδί πρόσφυγα, χάρισαν χιλιάδες χαμόγελα σε παιδιά στους καταυλισμούς μεταναστών και προσφύγων. Και για μια ακόμα φορά συγκέντρωσαν τόνους σκουπιδιών χαρίζοντας την αισιοδοξία στη δοκιμαζόμενη τοπική κοινωνία που συνεχίζει με έναν πρωτοποριακό και μοναδικό πανελλαδικά τρόπο να είναι αλληλέγγυα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που φτάνουν κατά χιλιάδες στη Λέσβο, συντείνοντας έτσι στην κοινωνική συνοχή. Μοναδικές στιγμές που σε κάνουν να αισιοδοξείς...

Για δεύτερο συνεχές Σαββατοκύριακο οι Πρόσκοποι έκαναν πράξη της Υπόσχεση τους «να βοηθούν ΚΑΘΕ  άνθρωπο σε ΚΑΘΕ περίσταση». Δεκάδες εθελοντές από όλη την Ελλάδα που ήρθαν στη Μυτιλήνη στήριξαν έμπρακτα το έργο των Τοπικών Αρχών και των Κοινωνικών Οργανώσεων προς τα παιδιά πρόσφυγες που βρίσκονται και καταφθάνουν στη Λέσβο αλλά και προς την τοπική κοινωνία.

Το Σαββατοκύριακο λοιπόν, 3 και 4 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Γενικής Εφορείας των Ελλήνων Προσκόπων και την στήριξη του Δήμου Λέσβου και της οργάνωσης «Médecins du Monde Greece - Γιατροί του Κόσμου» πραγματοποιήθηκαν:

πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης εκατοντάδων παιδιών προσφύγων  στον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπέ, στον καταυλισμό μεταναστών και στους χώρους διαμονής ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων στη Μόρια και  στο Λιμάνι της Μυτιλήνης .

Δράση καθαρισμού και αποκατάστασης στο περιαστικό άλσος της πόλης της Μυτιλήνης Τσαμάκια και ιδιαίτερα στην παράκτια ζώνη από του Απελή μέχρι τα Μπλόκια όπου είχε δημιουργηθεί πολύ σοβαρό πρόβλημα υπερσυγκέντρωσης σκουπιδιών από δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που έζησαν και συνεχίζουν να ζουν εκεί τους τελευταίους μήνες. Ιδιαίτερα συγκεντρώθηκαν σκισμένες βάρκες και σωσίβια από τις αποβιβάσεις εκεί μεταναστών και προσφύγων από τα απέναντι παράλια.


Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου ευχαριστεί για μια ακόμα φορά για τη συμβολή τους στην επιτυχία της δράσης: Το Δήμο Λέσβου, το Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό, τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας Γιώργο Κατζανό, Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος Νίκο Καρασάββα και νέας γενιάς και εθελοντικών οργανώσεων Αθηνά Ιωσηφέλλη και το προσωπικό των σχετικών υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου. Την ακτοπλοϊκή εταιρεία Hellenic Sea Ways  για τη δωρεάν μεταφορά των εθελοντών από και προς τον Πειραιά. Το Στρατιωτικό Διοικητή Λέσβου Υποστράτηγο Τοπούζη Θεόδωρο, και το προσωπικό της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Μυτιλήνης. Τη Διοίκηση και το προσωπικό των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Μυτιλήνης. Τις εθελοντικές οργανώσεις Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών νομού Λέσβου και Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Μυτιλήνης. Όλους τους πολίτες της Μυτιλήνης που βοήθησαν το έργο των Ελλήνων Προσκόπων.