Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από την μεγάλη φωτιά της Αγίας Μαρίνας-Άμεση αποζημίωση των πληγέντων

ΘΕΜΑ : Αποζημίωση πληγέντων από τη φωτιά της 30-31.8.2015


 Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου ανακοινώνεται ότι, όσοι κάτοικοι του Δήμου Λέσβου στη περιοχή Λουτρών, Αγίας Μαρίνας και Ταξιαρχών έχουν υποστεί ζημιές σε οικίες ή οικοσκευές, εξαιτίας της φωτιάς που έπληξε την περιοχή την 30 και 31 Αυγούστου 2015 και επιθυμούν οικονομική ενίσχυση, θα πρέπει το αργότερο ως τις 30 Σεπτέμβρη 2015,  να προσκομίσουν στο πρωτόκολλο του Δήμου Λέσβου αίτηση συνοδευόμενη από τα παρακάτω δικαιολογητικά :

Αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου καθώς και οποιοδήποτε  στοιχείο κριθεί απαραίτητο από την Υπηρεσία, με το οποίο θα αποδεικνύεται ότι η πληγείσα κατοικία ήταν η κύρια κατοικία των δικαιούχων (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη) όπως π.χ. μισθωτήριο συμβόλαιο, ένορκη βεβαίωση, αντίγραφα λογαριασμών ΔΕΚΟ κλπ.

Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης ή Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 θεωρημένη από την Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης, όπου θα δηλώνει ότι δεν υπόκειται στην υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης
Αντίγραφο Εντύπου Ε9
Πόρισμα πυροσβεστικής Υπηρεσίας
Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης είναι περισσότεροι του ενός, λόγω συγκατοίκησης κλπ., η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε έναν εξ αυτών, μετά από εξουσιοδότηση που θα του παρέχουν οι υπόλοιποι.

Αν οι πληγέντες είναι πολύτεκνοι ή άτομα με αναπηρία, θα πρέπει αυτό να πιστοποιείται με βάση τα οριζόμενα στην β) σχετική.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Λέσβου, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας στα τηλέφωνα (κ. Δημήτρη Μάντζαρη  τηλ. 2251350 574, mail : mantzaris@mytilene.gr  και κ. Γιάννη Πατσέλη τηλ. 2251350595