Αναστολή λειτουργιάς της Εστίας του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης στα Τσαμάκια-Καταληφθηκε ο χώρος από μετανάστες

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου με λύπη της ανακοινώνει την αναστολή της λειτουργίας της Εστίας του 2ουΣυστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης στα Τσαμάκια, λόγω της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το άλσος από πολλές εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν σε αυτό.


Η αναστολή γίνεται για λόγους ασφαλείας και προστασίας της υγείας των ενήλικων και προπάντων των ανήλικων μελών του Συστήματος. Και δεδομένου του ότι επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα οι προσκοπικές εγκαταστάσεις οι οποίες φτιάχτηκαν το 2008 με τη δουλειά των μελών της Κίνησης και την οικονομική συνεισφορά της τοπικής κοινωνίας έχουν λεηλατηθεί. Ενώ οι διωκτικές αρχές δείχνουν αδύναμες να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που έχουν δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Ας σημειωθεί ότι το άλσος και ιδιαίτερα το τμήμα του πίσω από την Προσκοπική Εστία χρησιμοποιείται ως υπαίθριο δημόσιο αποχωρητήριο από τουλάχιστον 10.000 μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στο λιμάνι της πόλης. Ενώ το σύστημα υδροδότησης της Εστίας έχει πλήρως καταστραφεί.

Χθες και προκειμένου να διαφυλαχθεί το άλσος Τσαμάκια από το σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς παραδόθηκαν τα κλειδιά της Εστίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία προσκειμένου να χρησιμοποιείται από κλιμάκιο της που θα εδρεύει για λόγους ασφαλείας στην περιοχή.

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου εκφράζουν την ευχή σύντομα η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει η Μυτιλήνη να αποτελέσει παρελθόν. Σε μια τέτοια περίπτωση θα συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η Εστία μας στα Τσαμάκια, Εστία δημιουργίας των νέων παιδιών της βόρειας Μυτιλήνης και του ιστορικού 2ου Συστήματος της πόλης.


Το 2ο Σύστημα θα συνεχίσει να λειτουργεί από την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και κάθε Κυριακή πρωί, στην Εστία του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων στο Μακρύ Γυαλό. Ενώ το 3ο Σύστημα θα συνεχίσει να λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του κάθε Σαββάτο.