Με επιτυχία η εκδήλωση στην Καλλονή για τη διάνοιξη μονοπατιών στη Λέσβο από την Φυσιολατρική Κίνηση «Βριλησσός»

Ο δήμος Λέσβου, ανταποκρινόμενος στην πρόταση της Φυσιολατρικής Κίνησης «Βριλησσός», για τη διάνοιξη μονοπατιών, στην περιοχή Καλλονής, πραγματοποίησε στις 26 Αυγούστου και ώρα 21.00 στο Δημοτικό  Σχολείο Καλλονής παρουσίαση της εθελοντικής δράσης.


Την εκδήλωση πλαισίωνε η μουσική ομάδα του «Βριλησσού» και στο τέλος προσφέρθηκαν εδέσματα.

Οι τριάντα  εθελοντές του «Βριλησσού»  βρίσκονται στη Λέσβο από τις 22 έως 31 Αυγούστου).

Η εργασία της ομάδος αφορά την διάνοιξη, καθαρισμό, σηματοδότηση και ψηφιακή καταγραφή πεζοπορικών μονοπατιών στην περιοχή της Καλλονής.

Η εργασία στα μονοπάτια γίνεται σε συνεργασία με τον δήμο Λέσβου, τοπικούς συλλόγους και τη Μονή Λειμώνος όπου θα γίνει και η διαμονή.

Ο «Βριλησσός» και ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων προέβησαν και σε μία ενέργεια-πράξη αλληλεγγύης συγκεντρώνοντας αθλητικά παπούτσια (ενηλίκων και παιδιών) και τρόφιμα που θα παραδώσουν στην ΜΚΟ «Αγκαλιά» η οποία στηρίζει εδώ και αρκετά χρόνια, τους πρόσφυγες που καθημερινά φτάνουν στη Μυτιλήνη.

Η συνολική δραστηριότητα υποστηρίζεται από το Σύλλογο Καλλονιατών και τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων  Αττικής (Ο.Λ.Σ.Α.).


Ο Σύλλογος «Βριλησσός»

Ο «Βριλησσός» ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2001 στα Βριλήσσια από μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη για την φύση και τις δραστηριότητες σε αυτήν. Στην αρχή δραστηριοποιήθηκε σαν κίνηση πολιτών και λειτουργεί σαν μια μεγάλη παρέα. Η δραστηριότητα του είναι από την αρχή αποτέλεσμα της εθελοντικής προσφοράς των ανθρώπων που την απαρτίζουν και έχει μεγάλη απήχηση.

Έχει την έδρα του στα Βριλήσσια, στους πρόποδες της Πεντέλης από την οποία παίρνει και το όνομα του (Βριλησσός κατά Θουκυδίδη).

Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει από την αρχή ποικιλία διαδρομών, ως προς το επίπεδο δυσκολίας και απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε πιο έμπειρους πεζοπόρους και ορειβάτες.

Σκοποί του συλλόγου είναι γνωριμία με την ελληνική φύση - η εξοικείωση με τα αθλήματα της υπαίθρου - η ανάπτυξη φυσιολατρικού πνεύματος - η αναζήτηση πολιτιστικών διαδρομών.

Η εθελοντική τους προσπάθεια στα μονοπάτια ξεκίνησε το 2005, όταν στην Ικαρία οι εθελοντές του συλλόγου,  αναπαλαίωσαν μονοπάτι του 18ου αιώνα που οδηγεί από το χωριό Ράχες στο φαράγγι του Να .

Στα χρόνια που ακολούθησαν η ομάδα δούλεψε ακόμα 2 καλοκαίρια στις Ράχες, αλλά και σε μονοπάτια σε όλη την χώρα (Ρόδος, Σκιάθος, Κέρκυρα, Κάρπαθος, Ζαγόρι, Πήλιο κλπ).