Νύχτα τρόμου και αγωνιάς στις φλεγόμενες περιοχές της Μυτιλήνης-Ανεξέλεγκτη η φωτιά μέσα σε χαράδρες(ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Δύσκολη θα είναι η σημερινή νύχτα για τους κατοίκους σε Αγία Μαρίνα, Καγιανι, Χαραμιδα και Λουτρά παρά τον αγώνα που δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και μεγάλο πεζοπόρο τμήμα.


Η αγωνία είναι μεγάλη για τη νύχτα αφού οι άνεμοι δεν έχουν κοπάσει και οι αναζωπυρώσεις είναι ο μεγάλος φόβος των αρχών. Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού βλέπουν κάτοικοι και δημοτικοί άρχοντες πίσω από τις φωτιές.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή κοντά στο προπονητικό κέντρο του Αιολικού στην Αγία Μαρίνα. Κάτοικος καταγγέλλει ότι ακούστηκαν εκρήξεις λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά.

Η περίμετρος της πυρκαγιάς φτάνει τα 10 περίπου χιλιόμετρα ενώ οι βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσβεση.

Η φωτιά έχει κατακάψει μέχρι στιγμής και εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης.

Παρά την άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής, με ισχυρές και εναέριες δυνάμεις, η πυρκαγιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρότατων δυνάμεων.

Στο πλευρό τους, εκατοντάδες εθελοντές και περίοικοι, οι οποίοι με κάθε μέσο που διέθεταν, ρίχθηκαν στη «μάχη» με τις φλόγες, προστατεύοντας τις περιουσίες τους.

Με τη βοήθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψαν την επέκτασή της στις κατοικημένες περιοχές τους και αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς τα Λουτρά.


Σχεδόν όλη η Λέσβος πνίγηκε στους καπνούς, ενώ έχει ζητηθεί από όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα να μην κυκλοφορούν χωρίς λόγο.


ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε λίγο νέο βίντεο από την περιοχή και πολλές φωτογραφίες..

Γιωργος Παπαδοπουλος