Πρωτοετείς φοιτητές 2015: Οδηγός εύρεσης κατοικίας στη Μυτιλήνη. Τι πρέπει να γνωρίζετε.

Το πανεπιστήμιο βρίσκεται στο Λόφο Πανεπιστημίου που είναι λιγάκι έξω από την πόλη και δε φαίνεται στο χάρτη. Είναι εκεί που γράφει προς αεροδρόμιο.


Το λεωφορείο πηγαίνει κάθε μισή ώρα το πρωί και κάθε μία ώρα την υπόλοιπη μέρα, ακολουθώντας τη διαδρομή από την πλατεία Σαπφούς (στο νότιο λιμάνι) μέχρι το πανεπιστήμιο από την παραλιακή οδό (Ελευθερίου Βενιζέλου). Όλα τα λεωφορεία που πηγαίνουν προς Ταξιάρχες, Αγία Μαρίνα, αεροδρόμιο, εξυπηρετούν το πανεπιστήμιο.

Αν λοιπόν σκοπεύετε να βρείτε σπίτι μέσα στην πόλη, θα πρέπει να είναι κάπου κοντά σε αυτόν τον άξονα. Οι καλύτερες περιοχές που μένουν και οι περισσότεροι, είναι κοντά στο γήπεδο, Χρυσομαλλούσα, Πυργέλια, Καλλιθέα, και γενικά εκεί κοντά. 

Αυτές οι περιοχές έχουν το καλό ότι είναι κοντά και στο πανεπιστήμιο και στην παλιά πόλη.

Γενικά πάντως θα πρέπει να ελέγξετε πρωτού επιλέξετε. 

Κάντε τη διαδρομή μέχρι τη στάση για να βεβαιωθείτε για την απόσταση και τη χρονοαπόσταση.

Προτιμήστε να κάνετε μονοετές συμβόλαιο ώστε αν διαπιστώσετε προβλήματα, του χρόνου να αλλάξετε. Αρκετοί φοιτητές αλλάζουν σπίτι το δεύτερο χρόνο. 

Στα σπίτια χωρίς αυτόνομη θέρμανση, να ζητήσετε από τον ιδιοκτήτη να σας ενημερώσει λεπτομερώς για τις ώρες που ανάβουν τα καλοριφέρ και για το ύψος τον κοινοχρήστων.
Αποφύγετε ψηλοτάβανα διαμερίσματα σε παλιές πολυκατοικίες γιατί για να τα θερμάνετε θα αναγκαστείτε να αγοράσετε ηλεκτρική θερμάστρα και θα πληρώσετε στη ΔΕΗ περισσότερα από όσα σε ένα καλύτερο σπίτι με ακριβότερο νοίκι. 

Αποφύγετε πολυκατοικίες με μεγάλη προσφορά διαμερισμάτων ακόμα και αν ο ιδιοκτήτης σας λέει τα καλύτερα. Για να μην τα προτιμά ο υπόλοιπος κόσμος, κάτι θα ξέρει.

Αν κάνετε και μια σχετική αναζήτηση στο internet θα βρείτε κι άλλες γενικές συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξετε όταν ψάχνετε σπίτι.



Πηγη http://my.aegean.gr/