Με επιτυχία και συμμετοχή 65 ποδηλατών διεξήχθη ο 1ος Ποδηλατικός γύρος του Κόλπου Γέρας (ΦΩΤΟ)

Με την συμμετοχή 65 ποδηλατών  διεξήχθη  ο 1ος  Ποδηλατικός γύρος του Κόλπου Γέρας το Σάββατο 25Ιουλίου 2015 με αφετηρία την Κουντουρουδιά και τερματισμό το Πέραμα Γέρας.


Οι 65 ποδηλάτες που συμμετείχαν διήνυσαν την απόσταση των 28 χιλιομέτρων που χωρίζει την Κουντουρουδιά από το Πέραμα με αρκετή άνεση παρά την ζέστη με 35 βαθμούς Κελσίου και όλη η διαδρομή ολοκληρώθηκε σε 1 ώρα και 50 λεπτά περίπου.

Η τροχαία η οποία είχε ενημερωθεί σχετικά, βοήθησε πάρα πολύ καθ όλη την διάρκεια της διαδρομής, ρυθμίζοντας την κυκλοφορία όπου απαιτείτο και προστατεύοντας από κάθε απρόοπτο συμβάν τους συμμετέχοντες.

Η ιατρός κ. Ασημίνα Πανουσάκη ήταν παρούσα για να βοηθήσει για κάθε απρόοπτο ενδεχόμενο και το όχημα τύπου VΑΝ της LESVOS RIDE ακολουθούσε στο τέλος της ποδηλατοπορείας για να βοηθήσει και να μεταφέρει κάποια ποδήλατα που ενδεχομένως θα παρουσίαζαν μηχανικά προβλήματα.

Σε πολλά σημεία της όλης διαδρομής υπήρχαν εθελοντές που καθοδηγούσαν για την πορεία της διαδρομής και πρόσφεραν δροσερό νερό στους ποδηλάτες.

Στους συμμετέχοντες ποδηλάτες περιλαμβάνονταν και δύο ακόμη ιατροί, ο καρδιολόγος κ. Παναγιώτης Ανδρόνικος και η παθολόγος κ. Ελένη Λακκά.

Τις ευχαριστίες μας οφείλουμε εκτός από την τροχαία και την συνοδό ιατρό, σε όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν, στους χορηγούς της εκδήλωσης, κ. Καρδαμήλα-Φωτεινό Super Market «ΓΕΡΑ», Ράδιο Αίολος, Προωθείν και στον κ. Ευστράτιο Καραντώνη, ο οποίος διέθεσε τη βάρκα του για τη δωρεάν μεταφορά των αθλητών και των ποδηλάτων τους από το Πέραμα στην Κουντουρουδιά και αντιστρόφως.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν:

Ο «Παγγεραγωτικός» Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας,
 ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι»

 και οι Ποδηλάτες “LesvosRide”.