Πρόγραμμα εκδηλώσεων Αυγούστου 2015 από τον Σύλλογο Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών «ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ»

Πρόγραμμα στην Σκάλα Λουτρών


Την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015 στον αύλιο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922» στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των αριστούχων μαθητών  (Γυμνασίου και Λυκείου) της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρών, καθώς και η βράβευση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου τα οποία διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Ζωγραφικής και Έκθεσης ο οποίος είχε πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου ημέρα Περιβάλλοντος.

Εδώ διευκρινίζεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός της εκδήλωσης ήταν για το Σάββατο 1 Ιουνίου στο ξενοδοχείο MYTILANA αλλά οι τρέχουσες συνθήκες της οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με τα τραπεζικά προβλήματα που υπάρχουν μας επέβαλαν αυτή την αλλαγή.

Την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015  στο θερινό αμφιθέατρο της Σκάλας Λουτρών, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Το στόλισμα της νύφης μέσα από γαμήλια τραγούδια του δυτικού Πόντου, της Καππαδοκίας, των Παραλίων της Μικράς Ασίας και των προσφύγων της Σκάλας Λουτρών».

Το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εσπερινός στο εκκλησάκι της Παναγίας, στον Συνοικισμό της Σκάλας Λουτρών και περιφορά της εικόνος μέχρι το "Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922" όπου θα μοιρασθεί ο παραδοσιακός μικρασιάτικος καβουρμάς μαγειρεμένος από τις νοικοκυρές του χωριού. Η όλη εκδήλωση θα πλαισιωθεί από σχετικό αφιέρωμα στην  Μικρά Ασία και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια.

 Την Κυριακή 23 Αυγούστου, που είναι τα εννιάμερα της Παναγίας θα τελεσθεί θεία λειτουργία με αρτοκλασία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μικρασιατών προσφύγων στην Παναγιά την Αψηλή.

Για περισσότερες  πληροφορίες
Τηλ. 69746.40419 κ. Δημ. Παπαχρυσό.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                    Η Γ. Γραμματέας


Δημ. Παπαχρυσός                                                            Μαρία Δασκάλου