Αυτή η ομάδα το άξιζε..-Το όνειρο της ανόδου για τον Διαγόρα Αγίας Παρασκευής έμεινε όνειρο-Διαγόρας-Καναρης 0-1

Ο Κανάρης Νενήτων είναι η ομάδα που πανηγυρίζει την άνοδο στη Γ' Εθνική από τον 10ο όμιλο, στον οποίο συμμετέχουν πρωταθλητές από τις νησιώτικες Ενώσεις της Χίου, της Λέσβου, των Κυκλάδων και της Σάμου! 


Η πρωταθλήτρια Χίου κατέκτησε πανάξια την πρωτιά στον 10ο όμιλο, με σπουδαία νίκη μέσα στην Αγία Παρασκευή Λέσβου επί του Διαγόρα (1-0), και θα συμμετάσχει σε εθνικό πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία της! Το γκολ που έκρινε τον 'τελικό', σημείωσε ο Βασίλης Ατσάλης με ξερό σουτ στο 62'.

 Ο Διαγόρας ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, αλλά το σουτ του Χατζηκυριάκου στο 2΄ έφυγε άουτ, ενώ στη συνέχεια τα σουτ των Ατσάλη (5΄) και Μονίαρου (7΄) μπλόκαρε ο Βογιατζής. Καλύτερος ο Κανάρης στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, με τον Ατσάλη να κάνει την ωραία ενέργεια και το σουτ στο 27΄, αλλά η μπάλα φεύγει ξυστά από το κάθετο δοκάρι του Διαγόρα, ενώ στο 30΄ απευθείας κόρνερ του Μονίαρου, σταματάει στο οριζόντιο δοκαρι. Στο 41΄ κεφαλιά του Παπαδόπουλου, μπλοκάρει άνετα ο Κωττατής, ενώ στο 43΄ πολύ καλή στιγμή για τον Διαγόρα, με τον Βαξεβάνη από κοντά να μην μπορεί να νικήσει τον πορτιέρο του Κανάρη.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και απείλησαν με κεφαλιά του Μαραγκού στο 47΄, ενώ νέα κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 50΄ από πλεονεκτική θέση, έφυγε επίσης άουτ. Την ίδια ώρα στο άλλο ματς στη Σάμο, ο Πανναξιακός άνοιγε το σκορ απέναντι στον Πυθαγόρα, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κούτρου, με τους φιλάθλους του Κανάρη να ξεσπούν σε πανηγύρια, καθώς αρκούσε στην ομάδα τους ακόμα και ήττα με ένα γκολ διαφορά.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 63΄ ήρθε και το γκολ για τον Κανάρη, με σκόρερ τον Ατσάλη, ο οποίος δέχτηκε την κάθετη από τον Ζεράι και συνέχεια με ωραίο σουτ κρέμασε τον Βογιατζή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και ουσιαστικά την ομάδα του στη Γ΄ Εθνική, καθώς ο Διαγόρας ήθελε πλέον 3 γκολ. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα της Αγ. Παρασκευής συνέχισε να πιέζει και στο 67΄ μετά από φάουλ του Χατζηκυριάκου, ο Γιοβανάκης στη προσπάθεια του να διώξει, έστειλε την μπάλα μόλις πάνω από το οριζόντιο. Στο 72΄ μεγάλη ευκαιρία για τον Διαγόρα να ισοφαρίσει, όταν ο Χατζηκυριάκος έκανε τη σέντρα και ο Σπάρταλης προ κενής εστίας με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ.

Έτσι, με τη νίκη του αυτή, ο Κανάρης αποδυνάμωσε τη σημασία του αγώνα που γινόταν την ίδια ώρα στη Σάμο, όπου ο Πανναξιακός έπαιρνε επίσης τη νίκη με 1-0 κόντρα στον τοπικό Πυθαγόρα στο άλλο ματς της τελευταίας (6ης) αγωνιστικής του ομίλου.