Παγκόσμια Ημέρα Χορού στο θέατρο ΦΟΜ στην Μυτιλήνη με την Σχολή Χορού “a’ petits pas ”

Την  Τετάρτη 29 Απριλίου στις 20:00 στο  θέατρο ΦΟΜ η Σχολή Χορού “a’ petits  pas ”   της Μαρίνας Ισμήνης Ιωαννάτου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού.


Μία ημέρα γιορτής για όλους όσους αγαπάμε το χορό, για όσους χορεύουμε  όταν κανείς δεν μας κοιτά, για όλους όσους χορεύουμε νοερά στο δρόμο ή ακόμα και στη δουλειά μας, όταν κλεφτά δοκιμάζουμε βήματα και έννοιες! Ημέρα Γιορτής για όλους λοιπόν!

Το πρόγραμμα της  εκδήλωσης περιλαμβάνει προβολή χορογραφικών έργων Ελλήνων χορογράφων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και ταινιών χορού μικρού μήκους ξένων δημιουργών. Μαθητές της σχολής θα παρουσιάσουν χορογραφίες εμπνευσμένες από τις εικαστικές τέχνες αλλά και από το διεθνές  χορογραφικό ρεπερτόριο, καθώς στο φουαγιέ του θεάτρου θα πραγματοποιηθεί  έκθεση εικαστικών σε μία κίνηση συνδυασμού του χορού με τις εικαστικές τέχνες. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα καλλιτεχνών που ζουν και δημιουργούν στο νησί, με θέμα  το σώμα και την κίνηση. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

 Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού, καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές  Συμβούλιο Χορού της UNESCO(CID),που είναι ο επίσημος ανώτατος οργανισμός για όλες τις μορφές χορού σε όλες τις χώρες του κόσμου. Φέτος το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID ενώνει τις δυνάμεις του με έναν συγγενή οργανισμό για τον εορτασμό της Ημέρας του Χορού, τη Διεθνής Ένωση Πλαστικών Τεχνών IAA/AIAP, κάνοντας μία κοινή πρόταση, το  συνδυασμό  του χορού με τη ζωγραφική, το σχέδιο, τη γλυπτική και άλλες μορφές δημιουργικής έκφρασης στο χώρο των εικαστικών τεχνών.


Η σχολή “a’ petits  pas ”   είναι μέλος του  CID (Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της UNESCO) και του ΣΙΣΧΕ (Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδος)