Κόντρα και ανακοινώσεις από τον σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου και του προέδρου της ΔΕΥΑΛ Δημ. Ακριώτη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου για τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Λέσβου και απάντηση του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου της ΔΕΥΑΛ Δημ. Ακριώτη στην ανακοίνωση του Προεδρείου του συλλόγου εργαζομένων Δήμου Λέσβου.


 Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

Στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λέσβου κ. Δημήτρης Ακριώτης, προκειμένου να στηρίξει προσωπικές του πολιτικές επιλογές, που δεν ευοδώθηκαν στη πράξη επιτέθηκε σε μερίδα εργαζομένων του Δήμου Λέσβου κυρίως από την Οικονομική Υπηρεσία με μειωτικούς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις για ζητήματα που γνωρίζει πολύ καλά πως έχουν να κάνουν με την τήρηση της νομιμότητας, την οποία ο ίδιος ενώ γνωρίζει, προσπαθεί εναγωνίως να παρακάμψει.

Παρά την αντίδραση άλλων δημοτικών συμβούλων, ακόμα και της δικής του παράταξης ο κ. Ακριώτης, επέμενε στους χαρακτηρισμούς σε βάρος των υπαλλήλων του Δήμου, προσπαθώντας να φορτώσει σ’ αυτούς δικές του πολιτικές ανεπάρκειες.

Θέλουμε να ενημερώσουμε τον κ. Ακριώτη ότι οι υπάλληλοι του Δήμου Λέσβου έκαναν και θα συνεχίσουν να κάνουν το υπηρεσιακό τους καθήκον μακριά από κάθε μικροπολιτική σκοπιμότητα με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των δημοτών και την τήρηση της νομιμότητας.

Δεν θα επιτρέψουμε όμως σε κανένα να νομίσει πως μπορεί τις όποιες πολιτικές του ανεπάρκειες να τις φορτώνει στους εργαζόμενους με χαρακτηρισμούς μάλιστα που δεν ταιριάζουν σε πολιτικό προϊστάμενο.

Καλούμε το Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό να επαναφέρει στη τάξη τον δημοτικό του σύμβουλο και καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο και όλους τους δημότες μας να καταδικάζουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Για τη Διοίκηση
.
  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Κατσάνης Παναγιώτης                                          Αλεξίου Γιώργος                                            


Απάντηση του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου της ΔΕΥΑΛ Δημ. Ακριώτη στην από 31-3-2015 ανακοίνωση του Προεδρείου του συλλόγου εργαζομένων Δήμου Λέσβου.

 Για να τελειώνουμε με το θέμα μιας συντεχνίας εργαζομένων που οι απόψεις τους σε καμμιά περίπτωση δεν εκπροσωπούν το σύνολο των εργαζομένων στο Δήμο Λέσβου δηλώνω τα έξης:

Εκτελώντας το καθήκον μου ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ αλλά και ως Δημ. Σύμβουλος υλοποιώ τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Αρχής να αναλάβει ΔΕΥΑΛ όλη τη διαχείριση της ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλο το νησί. Εφαρμόζοντας μια καλή οργάνωση επιλύουμε ένα –ένα με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα στα χωριά μας και δώσαμε πραγματικά τον εαυτό μας και την εμπειρία μας στην έγκαιρη αντιμετώπιση της υδροδότησης και της επεξεργασίας λυμάτων. Καταγράψαμε μαζί με όλους τους Προέδρους τα έργα που πρέπει να γίνουν τα κοστολογήσαμε με σκοπό να είμαστε σε θέση να δίνουμε αρκετό και υγιεινό νερό στα χωριά μας και πράγματι μέχρι σήμερα δεχθήκαμε τα θετικά σχόλια από όλους τους Αντιδημάρχους και αιρετούς.

Ενώ το σύνολο των υπάλληλων της ΔΕΥΑΛ αλλά και του ΔΗΜΟΥ έδωσαν όλο τον εαυτό τους (μελέτες –οργάνωση κλπ.) για να γίνει η επέκταση της και ενώ στις συναντήσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της οικονομικής υπηρεσίας παρουσία του δήμαρχου είχαμε συμφωνήσει για τους τρόπους που θα δινόταν η οικονομική ενίσχυση (συμψηφισμός χρεών, μεταβίβαση εσοδών) και όλοι είχαν συμφωνήσει ξαφνικά ανατράπηκαν όλα. Αυτό αφορά εμπαιγμό και ανευθυνότητα που τελικά ζημιώνει τα χωριά μας και τους συμπολίτες μας γιατί ενώ χρεώνονται και πληρώνουν το νερό αυτό δεν επιστρέφουν ανταποδοτικά στις υπηρεσίες που πρέπει να τους παρέχονται. (εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις βιολογικοί που δεν λειτουργούν κλπ.).

Η ασυμφωνία αυτή εκθέτει την δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες καθότι τα απαραίτητα έργα που πρέπει να γίνουν αποτελούν υποχρέωση και των υπάλληλων και της Δημ. Αρχής. Που ήταν η ευαισθησία του συλλόγου εργαζομένων στην πλήρη εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων τα τελευταία χρόνια? Αντί αυτού μια μικρή συντεχνία εργαζομένων με μοναδικό στόχο να συνδικαλίζονται για να μην δουλεύουν και να υποδαυλίζουν την εκάστοτε Δημοτική Αρχή για να περνάνε καλά επιτίθονται σε κάθε προσπάθεια που πάει να γίνει για να διορθωθούν επιτέλους τα στραβά που γνωρίζει όλος ο κόσμος στο Δήμο και την ΔΕΥΑΛ. Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τέτοιο είδος υπάλληλων.

Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με το είδος των υπάλληλων που ενώ έχουν σταθερούς και καλούς μισθούς δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο πάρα μόνο για το τι θα ωφεληθούν από τις υπηρεσίες (ρούχα, αυξήσεις κλπ.) χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τις προσφερόμενες υπηρεσίες στους πολίτες οι οποίοι υποφέρουν και ζουν δύσκολα σήμερα.
Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με υπάλληλους που μπαίνουν στα γραφεία των προϊστάμενων τους, φωνάζουν και απειλούν άσεμνα με έλλειψη κάθε σεβασμού για ίδιο όφελος.

Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με αυτούς τους λίγους ανεύθυνους υπάλληλους που κρύβονται πίσω από μια συντεχνία και αποφεύγουν τα δύσκολα. Ασχολούμαστε ως διοίκηση με τους υπάλληλους που προσπαθούν να λύσουμε μαζί τα προβλήματα, δουλεύουν με το παραπάνω υπερβαίνοντας εαυτούς και συντάσσονται στο κοινό σκοπό για να καλυτερέψουμε τα πράγματα στο Δήμο μας. Μας αφήνουν παγερά αδιάφορους οι κόντρες –οι έριδες και οι επιθέσεις. Εμείς ασχολούμαστε με το έργο που πρέπει να επιτελεστεί.


Μόνοι τους απομονώνονται στο περιθώριο και τελειώνουμε εδώ μια για πάντα