Επίσκεψη αντιπρόσωπων του ΣΕΓΑΣ για τους 28ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου που θα γίνουν στην Καλλονή

Στα πλαίσια των ενεργειών που γίνονται από τον Κεντρικό ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου για την όσο δυνατόν καλύτερη διοργάνωση των 28ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν φέτος στην Καλλονή της Λέσβου, επισκέφτηκαν το νησί μας την
Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου  οι αντιπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ κ.κ. Βόσσος Θεόδωρος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Καλούδης Μάρκος  Τεχνικός Σύμβουλος και υπεύθυνος για όλο το Αιγαίο.

Κατά την επίσκεψη  οι παραπάνω,   με την παρουσία και συνεργασία των μελών του Δ.Σ. της ΕΑΣ  Λέσβου είχαν  συναντήσεις και συζητήσεις με τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Σ. Γαληνό, την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Χ. Καλογήρου  και  τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ.  Ν. Ζωΐδη.

    Θέματα των συζητήσεων ήταν:

1) Η ανεύρεση και η εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων  με την συνεργασία και την υποστήριξη της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου,  του Δήμου Λέσβου  και του ΣΕΓΑΣ για την όσο δυνατόν καλύτερη και επιτυχημένη διοργάνωση των φετινών Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων.

2) Η αναγκαιότητα επισκευής του ελαστικού τάπητα, των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού με απαραίτητα όργανα και υλικά του Δημοτικού Σταδίου Καλλονής.

Γι αυτό το λόγο  οι αντιπρόσωποι του  κεντρικού ΣΕΓΑΣ  μαζί με τον ταμία της ΕΑΣ κ. Β. Μωραΐτη, τον Αντιπρόεδρο της κ. Π. Δεμερτζή και το μέλος του Δ.Σ. της και Πρόεδρο της Επιτροπής Σταδίου Καλλονής κ. Σ. Βουγιούκα, επισκέφτηκαν τη Καλλονή  για να δουν και να εκτιμήσουν από κοντά τη συνολική κατάσταση των υποδομών και εγκαταστάσεων  του Δημοτικού Σταδίου «Κώστας Κεντέρης».

Επίσης κατά την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου απεφασίσθηκε, όπως οι αγώνες  διεξαχθούν στα τέλη του μηνός Σεπτεμβρίου 2015, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί από τον Κεντρικό ΣΕΓΑΣ για την οποία θα ενημερωθείτε προσεχώς. 

Όπως γνωρίζουμε όλοι οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου αποτελούν το αθλητικό γεγονός της χρονιάς  για το σύνολο της νησιωτικής κοινωνίας του Αιγαίου Πελάγους.

Ο ΣΕΓΑΣ θέλοντας να αναβαθμίσει περισσότερο του αγώνες  προσανατολίζεται  να διοργανώσει ταυτόχρονα με τους Αιγαιοπελαγίτικους και  το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ,  με τη συμμετοχή όλων των σωματείων των ΕΑΣ του Αιγαίου.
΄Ετσι  θα υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή από αξιόλογους και πετυχημένους αθλητές στα αγωνίσματα της κατηγορίας των Ανδρών-Γυναικών.

΄Επειτα από την οριστικοποίηση της ημερομηνίας των Αγώνων που θα γίνει από τον Κεντρικό ΣΕΓΑΣ η ΕΑΣ Λέσβου θα σας ενημερώσει σχετικά με νέο δελτίο τύπου, για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τη διοργάνωση.

====================================================

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο ΄Εδαφος  θα διεξαχθεί από τον ΣΕΓΑΣ  στο Αθλητικό Κέντρο «ΣΚΑΜΝΙΕΣ» Πηγής Τρικάλων , την Κυριακή 1 Μαρτίου 15  για τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Ανδρών Β΄, Γυναικών Β΄, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων.

          Από τον ΑΣ ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ συμμετέχουν:

Η Ευστρατία-Μιχαέλα ΦΙΑΣΚΑ στα 3000μ. ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ  που ήταν και η περσινή νικήτρια  του δρόμου των 3000μ. Κορασίδων  με επίδοση 12.20  και
Ο Κλειντεν ΤΕΡΖΙΟΥ στα 10.000μ. ΑΝΔΡΩΝ.


           Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου εύχεται Καλή Επιτυχία.