Γράμμα στον Αη Βασίλη από μαθητές και μαθήτριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου

Παιδικά χαμόγελα γέμισαν τα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ Μυτιλήνης χθες το πρωί όταν μαθητές και μαθήτριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν το χώρο για να στείλουν τα γράμματά τους στον Αη Βασίλη .


 Γράφοντας  λίγες λέξεις, με τις  ευχές τους , οι μαθητές ,στο πνεύμα των εορτών βρέθηκαν ένα βήμα πιο κοντά στον Άγιο της καρδιάς τους  ενώ ο φάκελος με το εορταστικό γραμματόσημο των ΕΛΤΑ βρέθηκε στο ειδικό κουτί που όπως κάθε χρόνο έχει στηθεί στο Ταχυδρομείο με προορισμό το Βόρειο Πόλο.

«Όπως κάθε χρόνο τα ΕΛΤΑ στο πλαίσιο του κοινωνικού τους ρόλου φιλοξενούν παιδιά από σχολεία μας  που έχουν την ευκαιρία να στείλουν τα γράμματά τους στον Αη Βασίλη ακολουθώντας όλη τη διαδικασία να βάλουν το γράμμα τους σε φάκελο και να κολλήσουν το εορταστικό γραμματόσημο. Είναι μια διαδικασία που τους γεμίζει χαρά αφού αισθάνονται πιο κοντά στον Άη Βασίλη στο πνεύμα των εορτών» λέει ο Διευθυντής του Ταχυδρομείου Μυτιλήνης κ. Βαγγέλης Σάκκης.

Φέτος τα ΕΛΤΑ κυκλοφορήσαν πρωτότυπα αυτοκόλλητα Χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα για να «στολίσουν» τους φακέλους με τις ευχές τις ημέρες των εορτών.
Τα σχολεία που επισκέπτονται τα ΕΛΤΑ έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους και να ενημερωθούν για τη διαδικασία αποστολής γραμμάτων, δεμάτων κ.α
Το γράμματα  των παιδιών προς τον Αη Βασίλη καταλήγουν στη διεύθυνση δημοσίων σχέσεων των ΕΛΤΑ και όσα γράμματα έχουν στοιχεία του αποστολέα τότε λαμβάνουν  …απάντηση από τον Αη Βασίλη ο οποίος τους ευχαριστεί για τις ευχές και τις σκέψεις τους και τους εύχεται καλές γιορτές.

« Είναι χιλιάδες τα γράμματα που κάθε χρόνο στέλνονται από όλη την Ελλάδα και στόχος του Ταχυδρομείου είναι μέσα από πρωτοβουλίες  να προσφέρει χαμόγελα και να κρατάει ζωντανό τον Αη Βασίλη στις καρδιές τους, στο πνεύμα των εορτών» τονίζει ο κ. Σάκκης.

Πηγή : Νέα της Λέσβου

Ρεπορτάζ : Πέλλη Γιακουμή


Αναδημοσίευση: lesvosreport.gr