Εκλογή Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ-Το ψηφοδέλτιο της Γεωτεχνικής Ενότητας Αιγαίου

Η αποτυχία μέχρι σήμερα να αποτελέσει το ΓΕΩΤΕΕ ένα ουσιαστικό σύμβουλο των αγροτών, της κοινωνίας και του κράτους σε θέματα του πρωτογενούς τομέα, της διαχείρισης των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος και ανάδειξης του επιστημονικού ρόλου των γεωτεχνικών έχει οδηγήσει σε μία συνεχή και ευρύτερη απαξίωση του του ΓΕΩΤΕΕ, που οδηγεί στην αποχή των μελών του από κάθε συμμετοχική διαδικασία.

Η ουσιαστική κατάργηση του ΓΕΩΤΕΕ σημαίνει περισσότερη διατροφική ανασφάλεια με την επικράτηση των πιέσεων των πολυεθνικών, μεγαλύτερη εξάρτηση του αγρότη και αύξηση κόστους παραγωγής, περιθωριοποίηση του ρόλου του γεωτεχνικού στην γεωργική ανάπτυξη της υπαίθρου, αξιοποίηση των φυσικών πόρων (νερό, δάση, ορυκτά) όχι προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος αλλά εγχώριων και ξένων οικονομικών συμφερόντων, μεγαλύτερη υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Η αντίστροφή πορεία της απαξίωσης του ΓΕΩΤΕΕ δεν μπορεί να γίνει με την αποχή των μελών του σ’ όλα τα επίπεδα, θεσμικά και λειτουργικά. Είναι πιο σημαντική από ποτέ η εκλογή ενός δραστήριου ΔΣ και σε κάθε Παράρτημα δραστήριας Διοικούσας Επιτροπής πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές επιδιώξεις ή διενέξεις, που θα δραστηριοποιηθούν, θα αναδείξουν την ανάγκη του επιστημονικού ρόλου των γεωτεχνικών στην κοινωνία, παρακινώντας τη δραστηριοποίηση των μελών και θέτοντας την επίλυση των προβλημάτων στη σωστή τους βάση.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Αιγαίου έχει ένα επιπλέον σημαντικό ρόλο, αυτόν της ανάδειξης της νησιωτικότητας, σε μία χώρα η οποία ακόμη και αν είναι κατεξοχήν νησιωτική δεν αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες μεταξύ νησιωτικών και ορεινών περιοχών της ηπειρωτικής χώρας.

Σε όλα τα νησιά του Παραρτήματος Αιγαίου υπάρχει μεγάλη ανάγκη ενημέρωσης των αγροτών και της κοινωνίας σε γεωτεχνικά επιστημονικά θέματα π.χ. σύγχρονες μέθοδοι γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ασφάλεια τροφίμων, προστασία περιβάλλοντος. Είναι χρέος της νέας Δ.Ε. να αντιμετωπίσει αυτή την έλλειψη ενημέρωσης.

Επίσης υπάρχει μεγάλο κενό επικοινωνίας, αλληλοενημέρωσης και συντονισμού κοινών ενεργειών και δράσεων μεταξύ γεωτεχνικών σε όλα τα νησιά του Αιγαίου (Παραρτήματος) προς όφελος τόσο των γεωτεχνικών όσο και των αγροτών του Αιγαίου. Η νέα Διοικούσα του Παραρτήματος πρέπει να γεφυρώσει αυτό το χάσμα.

Η Γεωτεχνική Ενότητα Αιγαίου στη Διοικούσα Επιτροπή σκοπό έχει:
να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και να προτείνει λύσεις για την άμβλυνση των μειονεκτημάτων της νησιωτικότητας
να δράσει πέρα από κομματικές λογικές με πνεύμα συνεργασίας και θετικής σκέψης
να συνεργαστεί με φορείς όπως οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, τα Εμπορικά Επιμελητήρια
να παρακινήσει τη συμμετοχή των μελών του Παραρτήματος και ιδιαίτερα των νέων
την ενεργοποίηση των επιτροπών κλάδων ώστε αφενός να αποτελέσουν εργαλείο παραγωγής θέσεων για την ανάπτυξη της υπαίθρου και αφετέρου για την προώθηση του επιστημονικού ρόλου των γεωτεχνικών
να στηρίξει τα επαγγελματικά δικαιώματα των γεωτεχνικών και την πρακτική εφαρμογή του Π.Δ. 344/2000
να ενισχύσει την παραγωγική ανασυγκρότηση προς όφελος των κοινωνικών αναγκών,
να ταχθεί εναντίον σε κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων από οικονομικά συμφέροντα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος όπως ιδιωτικοποίηση του νερού, ίδρυση Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΒΑΠΕ) στο Αιγαίο, περιορισμό της ελεύθερης διακίνησης των ντόπιων ποικιλιών
την προώθηση εναλλακτικών δικτύων παραγωγής-διανομής
την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που αναδεικνύουν τον πολιτισμό, την παράδοση, το φυσικό τοπίο των νησιών χωρίς την υποβάθμιση του στηρίζοντας την οικονομική του ανάπτυξη
την ενίσχυση της έρευνας και των ερευνητικών φορέων που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, τα τρόφιμα, το περιβάλλον π.χ. την αξιοποίηση των Σταθμών Γεωργικής Έρευνας Λέσβου, Βάρης και Καλαμώνα στη Ρόδο, των γεωθερμικών πηγών, των σπηλαίων Ολύμπων και Αγίου Γάλακτος



ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΕΛΩΝ
ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΕΩΠΟΝΟΙ

1. ΓΙΑΣΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
2. ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
3. ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ
4. ΠΑΜΠΑΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ
5. ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
6. ΤΣΙΓΓΟΥ ΡΑΛΛΙΤΣΑ του ΜΙΛΤΙΑΔΗ
7. ΧΑΡΜΠΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ
8. ΧΑΤΖΗΚΑΝΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ

1. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
2. ΚΑΛΛΙΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
3. ΚΙΝΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
4. ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΣΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ

1. ΔΑΟΥΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ
2. ΚΑΡΑΤΖΑΝΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
3. ΚΑΡΒΕΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

ΓΕΩΛΟΓΟΙ

1. ΒΑΛΙΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
2. ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ

1. ΒΟΥΡΝΑΖΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

2. ΦΩΤΑΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ