Από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου το 14ο συνέδριο της Παγκόσμιας Επιστημονικής Ένωσης Μικρών Νησιών

Τη διοργάνωση στη Λέσβο το Μάϊο του 2016 από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου του 14ου συνεδρίου της Παγκόσμιας Επιστημονικής Ένωσης Μικρών Νησιών (ISISA) επέτυχε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννης Σπιλάνης κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ένωσης.


Η ΓΣ έγινε στο νησί Penghu της Ταιβάν κατά τη διάρκεια του 13ου διεθνούς Συνεδρίου (22-27 Σεπτεμβρίου) στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 200 επιστήμονες από 25 χώρες του κόσμου.

Η ISISA είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος επιστημονικός θεσμός που επιδιώκει την διεπιστημονική μελέτη των μικρών νησιών. Η ISISA συνεργάζεται με τους ανάλογα ιδρύματα και διεθνείς οργανισμούς στην οργάνωση συνέδριων υψηλού επιπέδου για να συζητήσουν επιστημονικά θέματα που απασχολούν τα νησιά όπως η τουριστική ανάπτυξη, ……., ενώ συνεργάζεται ενεργά με τις τοπικές αρχές και κοινωνίες.

Ο κ. Σπιλάνης παρουσίασε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως πανεπιστήμιο δίκτυο σε ένα μεγάλο αρχιπέλαγος με ιδιαίτερη παγκόσμια επιστημονική, περιβαλλοντική και πολιτιστική σημασία και ιδιαίτερα τις δράσεις που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με στόχο να καταστεί παγκόσμιο κέντρο εκπαίδευσης και έρευνας στα θέματα νησιών και νησιωτικότητας.

Η φωτογραφία δείχνει (από αριστερά) τον Αν. Καθηγητή Γιάννη Σπιλάνη, τον Καθηγητή Wang Ying-Wei (Πρόεδρο του Εθνικού Πανεπιστημίου του Penghu, Ταϊβάν, που φιλοξένησε το συνέδριο του 2014), τον Καθ Godfrey Baldacchino (Πανεπιστήμιο Μάλτας και νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ISISA), και τον Daniel Hung Tung-Lin (Διευθυντής Τμήμα Οικονομικών Υποθέσεων της τοπικής κυβέρνησης του Penghu County και κύριου χορηγού του συνεδρίου) κατά τη παράδοση στον κ Σπιλάνη των συμβόλων της οργάνωσης.


Στην ιστοσελίδα της ISISA που λειτουργεί με την ευγενική υποστήριξη του Maui College, Πανεπιστήμιο της Χαβάης, ΗΠΑ http://isisa.maui.hawaii.edu/index.php  μπορεί να πληροφορηθεί κανείς για τις δραστηριότητες της οργάνωσης.