Ενέργειες για την υποστήριξη της λειτουργίας της Πύλης Εισόδου Πέτρας

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, μετά την ολοκλήρωση της έναρξης λειτουργίας της Πύλης Εισόδου Schengen στην Πέτρα Λέσβου, ξεκινά μια σειρά ενεργειών,  για την επίτευξη του καλύτερου συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων ώστε να υπάρξει η ανάλογη υποστήριξη, καθώς και η αντίστοιχη προβολή που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά και να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για την ανάπτυξη της περιοχής.


Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, μεταξύ του Δ. Συμβουλίου του Φορέα και των τουριστικών πρακτόρων της περιοχής (Μολύβου, Πέτρας), οι οποίοι διακινούν σχεδόν το 90% του εισερχόμενου τουρισμού από τις ευρωπαϊκές χώρες και αντιπροσωπεύουν τους μεγαλύτερους tour operators της Ευρώπης. Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι τουριστικοί πράκτορες Καραμπλιάς Ελευθέριος, Γρηγορίου Άρης,  Σούγιουλτζης Αχιλλέας, Κουταλιανός Βαγγέλης, Μιχαλάκης Φώτης, Γκίγκερης Βαγγέλης, Mαρκίδης Φίλιππoς, Μαρίκα Σίμου και  Κουτσός Κώστας.

Ο Πρόεδρος του Φορέα Μόλβαλης Νίκος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της υλοποίησης αυτού του μεγάλου έργου, για την επίτευξη του οποίου ο Φορέας έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο από την πρώτη κιόλας ημέρα της ίδρυσής του, επισημαίνοντας την ευθύνη που έχουμε όλοι – παράγοντες και μη- στο να διαχειριστούμε σωστά και να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια που στόχος του είναι η τουριστική ενδυνάμωση όλου του νησιού. Για τον λόγο αυτό ο Φορέας εγκαίρως αναλαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία με την οργάνωση συναντήσεων και ενεργειών, όπως αυτή η πρώτη σύσκεψη.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η υποστήριξη όλων των ακτοπλοϊκών γραμμών που θα συνδέσουν την Πέτρα με τα απέναντι παράλια, η πραγματοποίηση κοινών εκδρομών με τους Ευρωπαίους επισκέπτες που θέλουν να επισκεφτούν την Τουρκία ( Άσσος, Τροία κ.λπ.), η υιοθέτηση  της προβολής της Πύλης που θα αναλάβει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου με συγκεκριμένες στοχευμένες ενέργειες για να γίνει γνωστό παντού το άνοιγμα της νέας Πύλης Εισόδου στο νησί, οι επαφές από κοινού των πρακτόρων και του Φορέα με φορείς από την Τουρκία.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει έκτακτη συνέλευση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου για να συζητηθούν όλες οι παραπάνω ενέργειες που θα επιτευχθούν με τη στήριξη από όλα τα μέλη του.
Θα ακολουθήσουν επισκέψεις στα απέναντι παράλια (στους Δήμους, Επιμελητήρια, κ.λπ.) με τα οποία ο Φορέας έχει ήδη έρθει σε επαφή.

Στην συνάντηση συζητήθηκε και για την ανάδειξη του ιστιοπλοϊκού τουρισμού, καθώς και του τουρισμού κρουαζιέρας που είναι από τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει το νησί μετά το άνοιγμα της νέας πύλης στην Πέτρα και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου για την προβολή τους.