«ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ, 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Νέα παράσταση ετοίμασε το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ του ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, με τίτλο «ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ, 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ».


 Πρόκειται για μια παρωδία του κλασσικού γνωστού σε όλους μας μύθου που έχει γραφτεί από τους Αλέξανδρο Ντερπούλη και Σίλα Σεραφείμ.

Οι δυο ερωτευμένοι νέοι αποφασίζουν τελικά να παντρευτούν, χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους, που θα απέτρεπαν βεβαίως κάτι τέτοιο. Βοηθιούνται όμως στην υλοποίηση των σχεδίων τους από την παραμάνα της Ιουλιέτας και τον ιερέα Λαυρέντιο, ο οποίος τους παντρεύει κρυφά, ελπίζοντας ότι ο γάμος τους θα συμφιλιώσει τις δυο αλληλομισούμενες οικογένειες. Οι δύο νέοι παντρεύτηκαν κι έτσι ένας μεγάλος έρωτας, πήρε σάρκα και οστά. Αλλά η επόμενη μέρα τι τους επιφύλασσε άραγε;
Μα ότι επιφυλάσσει πάντα η ρουτίνα και η καθημερινότητα


Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι των Παναγιώτη Μανωλάκα και Βίκης Μαρμαρινού, η σκηνογραφία είναι του Γιάννη Τρουμπούνη , η κατασκευή των σκηνικών του Βαγγέλη Λουίζου, οι φωτισμοί  του Βαγγέλη Στεφάνου, η επιμέλεια του προγράμματος και της αφίσας του Γιάννη Αγάθου, η μουσική επιμέλεια και τα κοστούμια της Νατάσας Βαϊράμη και της Βίκης Μαρμαρινού, η κατασκευή των κοστουμιών της Φωτεινής Μελικιάν, ο χειρισμός του ήχου της Τζίας Συκομιτέλλη, οι κομμώσεις της Σοφίας Καραγιαννάκη και οι φωτογραφίες του Μιχάλη Φωτίου.

Η διανομή των ρόλων είναι ως εξής:
ΡΩΜΑΙΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΑΣ (Θεατρική ομάδα ΦΟΜ) ,
ΙΟΥΛΙΕΤΑ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ,
ΒΑΓΙΑ: ΤΖΑΝΝΕΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ,
ΠΑΡΗΣ: ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ  ,
ΚΟΜΗΣ ΜΟΝΤΕΓΟΣ: PIERRE LACOMBE (Θεατρική ομάδα ΦΟΜ)  ,
ΛΑΙΔΗ ΚΑΠΟΥΛΕΤΟΥ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΨΑΡΑΔΕΛΛΗ ,
ΜΠΕΛΒΟΛΙΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΤΕΣ ,
ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ: ΜΑΡΙΚΑ ΣΠΑΝΕΛΛΗ ,
ΓΥΝΑΙΚΑ: ΝΑΤΑΣΑ ΒΑΪΡΑΜΗ ,
ΒΙΟΛΑ: ΙΩΑΝΝΑ ΒΕΡΒΕΡΙΔΟΥ ,
ΟΦΗΛΙΑ: ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ.

Η παράσταση θα ανέβει  στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 10 και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ.

Προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου.