Το Φθινόπωρο κάνει την είσοδο του με κακοκαιρία

Με κακοκαιρία θα κάνει ποδαρικό το Φθινόπωρο φέτος στην Ελλάδα αφού από το βράδυ της Δευτέρας, και κυρίως το διήμερο Τρίτης-Τετάρτης αναμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα Βόρεια στα Δυτικά και στα Κεντρικά τμήματα της χώρας θα έχουν κατά τόπους και έντονο χαρακτήρα.


Αιτία για αυτήν την αλλαγή είναι ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό το οποίο έρχεται στην χώρα μας από τα βορειοδυτικά και θα αλλάξει άρδην το καιρικό σκηνικό.

Πιο αναλυτικά 
  
Την Δευτέρα ,αρχικά, αναμένουμε παρόμοιες ,με της Κυριακής, καιρικές συνθήκες στην χώρα μας. Από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες πρός το ξημέρωμα της  Τρίτης θα δώσουν τοπικές βροχές .Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένιση  και θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 4 και στο Αιγαίο τα 6 Beaufort. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα φτάσει στα Βόρεια τους 31 βαθμούς Κελσίου  στα Δυτικά τους 34 βαθμούς Κελσίου  στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς Κελσίου  και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τρίτη και την Τετάρτη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες ,κυρίως, στα Κεντρικά τα Δυτικά και τα Βόρεια τμήματα της χώρας. Να τονίσουμε ότι τα φαινόμενα ίσως έχουν κατά τόπους και έντονο χαρακτήρα. Οι άνεμοι  θα στραφούν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα ενισχυθούν .Η θερμοκρασία τη Τρίτη θα σημειώσει πτώση στα Δυτικά και Βόρεια ενώ από την Τετάρτη θα αρχίσει να πέφτει στα ανατολικά.

Πηγή :meteo-news.gr