Διαλύεται το μπάσκετ της Λέσβου

Με μια είδηση η οποία αν και είχε λίγο πολύ γνωστοποιηθεί στους συλλόγους, προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες, δυσαρέσκεια αλλά και ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον του μπάσκετ της Λέσβου.


Το απόγευμα της Δευτέρας(25/08) πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο συνάντηση την ομοσπονδίας μπάσκετ Λέσβου με εκπροσώπους των ομάδων, για την ενημέρωση τους αλλά και για να συζητηθούν καίρια θέματα του αθλήματος.

Με επικεφαλή τον Δημήτρη Κουκουνιά παρευρέθησαν εκπρόσωποι απο Παλλεσβιακό, Αρίων, Αρισβαίο, Μακαρέα, Αιγέα, Αιολικό, Αστέρα Νίκης και Παγγεραγωτικό.

Στο φετινό πρωτάθλημα όπως όλα δείχνουν θα συμμετάσχει μικρός αριθμός ομάδων, με μια πρώτη εκτίμηση να κάνει λόγο για εννιά με δέκα, σε οτι αφορά το ανδρικό.
Σε οτι αφορά τις κατηγορίες των παίδων-εφήβων και κορασίδων-νεανίδων, κι εκεί τα πράγματα δε προβλέπονται αισιόδοξα. Καμία κατηγορία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 5 ομάδες με το κίνδυνο κάποιο πρωτάθλημα να μη πραγματοποιηθεί λόγο έλλειψης ομάδων να είναι ορατός.

Ότι δηλαδή δεδομένα είχαμε τα τελευταία χρόνια, και ίσως λίγο χειρότερα.
Σε οτι αφορά το πρωτάθλημα γυναικών, και αυτό δεν αναμένεται να έχει διαφοροποιήσεις με άλλες χρονιές. 

Ωστόσο, αυτό που έπεσε σαν πέλεκυς στη συνάντηση ήταν η είδηση, ότι η κάθε ομάδα που είναι γηπεδούχος, καλείται να πληρώσει πλέον σε κάθε αγώνα τα ποσά των κριτών και των διαιτητών.

Καταλαβαίνουμε ότι η απόφαση αυτή της κεντρικής ομοσπονδίας μπάσκετ προς την τοπική επιτροπή της Λέσβου ήταν κάτι απρόσμενο, καθώς όλες οι επιχορηγήσεις σταμάτησαν.

Έτσι ομάδες από την επαρχία της Λέσβου όπως Α.Ο. Αρισβαίος Καλλονής, Μακαρέας Άγρας, Αιγέας Πλωμαρίου και Ολυμπιάδα Μήθυμνας καλούνται να πληρώσουν σε κάθε παιχνίδι ανδρικού 100€. Οι ομάδες της Μυτιλήνης λόγο μικρότερης απόστασης 55€. Αν ο Α.Ο. Αρισβαίος Καλλονής κατεβάσει και τμήματα υποδομής όπως κάνει πολλά χρόνια τώρα με μεγάλη επιτυχία, τότε καλείτε να πληρώσει για κάθε ένα απο αυτά το ποσό των 80€.

Όταν έγινε μια πρόταση μάλιστα απο τον εκπρόσωπο του Μακαρέα τα ποσά να συμψηφιστούν καθώς είναι άδικο για τις ομάδες της επαρχίας και όλοι να πληρώνουν το ίδιο, αυτό απορρίφθηκε απο άλλους εκπροσώπους ομάδων της Μυτιλήνης.
Επίσης οι ομάδες θα πληρώνουν για την έκδοση δελτίων και για άλλα λειτουργικά έξοδα.

Η αλλαγή δεδομένων αυτή στο μπάσκετ της Λέσβου, ανατρέπει πολλές καταστάσεις, στο ήδη "αποδεκατισμένο" αυτό πρωτάθλημα. Αρκετές ομάδες μάλιστα θα επιλέξουν σε ποια τμήματα θα κατεβούν να αγωνιστούν, άρα καταλαβαίνουμε πόσο πίσω πάει ο αθλητισμός στον τόπο μας, για τους μπασκετικούς και ειδικά τα νέα παιδιά, που έχουν όρεξη και ταλέντο.

Περαιτέρω εξελίξεις, τις επόμενες ημέρες...


Πηγη kalloninews.gr