Νύχτες κάτω από την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο» οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Τρεις ξεχωριστές βραδιές «Νύχτες κάτω από την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο» οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου από 9 έως 11 Αυγούστου 2014 στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.


Το Μουσείο κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο θα υποδέχθηκε τους επισκέπτες και φίλους του Απολιθωμένου Δάσους μέχρι αργά το βράδυ έχοντας οργανώσει ειδικές εκδηλώσεις.

Η οργάνωση των εκδηλώσεων εντάσσεται στο Πρόγραμμα Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» και ειδικότερα της δράσης «Γιορτές της Γης στη Λέσβο» που υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου 2007-2013» του άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου». Η δράση είναι ενταγμένη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει παρουσιάσεις, επιστημονική ενημέρωση κάτω από το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και μουσική εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική με τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.

Την Κυριακή 10 Αυγούστου η μεταφορά των συμμετασχόντων στην εκδήλωση θα γίνει δωρεάν με λεωφορείο το οποίο θα ξεκινήσει στις 5.00 μ.μ. από τη Μυτιλήνη (περιοχή παρκινγκ).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης «Νύχτες κάτω από την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο» είναι το ακόλουθο:

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014, ώρες 17.00-22.00 μ.μ.:
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Παλαιοντολόγοι» (ώρα έναρξης: 17.00 μ.μ.)
Παρουσίαση και περιήγηση στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου (ώρα έναρξης: 19.00 μ.μ.)

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Aristotle’s Lagoon» (ώρα έναρξης: 20.00 μ.μ.)
Κυριακή 10 Αυγούστου 2014, ώρες 17.00-22.00 μ.μ.:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φυσικές διεργασίες στον πλανήτη: Ελάτε να γνωρίσουμε τους σεισμούς» και προσομοίωση μεγάλων σεισμών στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου (ώρα έναρξης: 17.00 μ.μ.)

Παρουσίαση από τον κ. Ηλία Βαλιάκο με θέμα «Γεωλογικά μνημεία της Λέσβου – Η γεωιστορία του Αιγαίου  στο Γεωπάρκο Λέσβου» και επιστημονική περιήγηση στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου (ώρα έναρξης: 19.30 μ.μ.)

Μουσικές κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο – Μουσική εκδήλωση με τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου (ώρα έναρξης: 21.00 μ.μ.)
Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014, ώρες 17.00-22.00 μ.μ.:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Παλαιοντολόγοι» (ώρα έναρξης: 17.00 μ.μ.)
Παρουσίαση από τον κ. Γιώργο Γρημπυλάκο με θέμα «Νησιώπη: Ένα υποθαλάσσιο Απολιθωμένο Δάσος έρχεται στο φως» και περιήγηση στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου (ώρα έναρξης: 19.30 μ.μ.)

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Βιοποικιλότητα στο Βόρειο Αιγαίο» (ώρα έναρξης: 21.00μ.μ.)

Μουσικές κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο με τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

Τη νύχτα της αυγουστιάτικης πανσελήνου, Κυριακή 10 Αυγούστου 2014, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου οργανώνει μια βραδιά με παραδοσιακή μουσική με τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου στο υπαίθριο αμφιθέατρό του στο Σίγρι.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ, θα τραγουδήσουν και θα παίξουν οι μαθητές του Αναγνωστηρίου Αγιάσου:

Σαντούρι: Αργύρας Μιλτιάδης, Γεωμηλά Άρτεμη, Ζαφειρίου Πηνελόπη, Καρακωνσταντή Μυρσίνη, Σκλεπάρης Δημήτρης και Τσομπανέλλης Στρατής
Τουμπερλέκι: Κουτσκουδή-Βουρλή Κατερίνα
Τραγούδι: Καρακωνσταντή Γιάννα

Τους μαθητές του Αναγνωστηρίου Αγιάσου θα συνοδεύσει με την κιθάρα ο μουσικοδιδάσκαλος Κώστας Ζαφειρίου.


Για περισσότερες πληροφορίες και για κράτηση θέσεων στο λεωφορείο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2251047033, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr