Τα έργα του 5ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφτηκε ο δήμαρχος Λέσβου

Το εργοτάξιο αποκατάστασης της στατικής επάρκειας - γενικής επισκευής - αναδιαρρύθμισης κτιρίου και διαμόρφωσης περιβάλλοντα χώρου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Λέσβου


Το εργοτάξιο αποκατάστασης της στατικής επάρκειας - γενικής επισκευής - αναδιαρρύθμισης κτιρίου και διαμόρφωσης περιβάλλοντα χώρου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, για μια ακόμη φορά, συνοδευόμενος από την Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών, Λιμενικών, Κτηριακών Έργων και Υπαίθριων Χώρων, Άννυ Οικονομίδου. Υπενθυμίζεται, ότι, το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 2.730.000 Ευρώ (με Φ.Π.Α.),  που χρηματοδοτείται από κονδύλια του Ε.Σ.Π.Α., και εκτελείται από την εργοληπτική εταιρία «ΤΕΧΝΗΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», αφορά ουσιαστικά, στην ανακατασκευή του 5ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο εδώ και 7 χρόνια περίπου παραμένει κλειστό, με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι μαθήτριες της περιοχής να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες.

Ο κ. Βουνάτσος, ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο εκτέλεσης του έργου, Αντώνη Καλδέλλη, ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού και τα δάπεδα του υπογείου, με τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις που ενσωματώνονται σ’ αυτά. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής των εξωτερικών και εσωτερικών τοιχοδομών και η διαμόρφωση των κύριων και βοηθητικών χώρων του κτιρίου.

Ο Δήμαρχος και σ’ αυτή την επίσκεψη, διαπίστωσε ότι οι εργασίες εξελίσσονται ομαλά σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη και το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, εξέφρασε την ικανοποίηση του, γιατί το σημαντικότατο αυτό έργο εκτελείται άρτια και με ταχείς ρυθμούς.
Αμέσως μετά ο Δήμαρχος, παρουσία του Αντιδημάρχου Αυτεπιστασίας, Δημήτρη Μουτζούρη, του Προϊσταμένου του Τμήματος Αυτεπιστασίας του Δήμου Λέσβου, Ανδρέα Παπαχριστοφόρου και της Προϊσταμένης του Τμήματος Συγκοινωνιακών, Λιμενικών, Κτηριακών Έργων και Υπαίθριων Χώρων, Άννυ Οικονομίδου, πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο ολοκλήρωσης κατασκευής τοιχίων αντιστήριξης δρόμου, στην περιοχή «Ασπρόνι» της Τοπικής Κοινότητας Αφάλωνα.

Το εν λόγω έργο, το οποίο είναι ύψους 21.770,09 Ευρώ (με Φ.Π.Α.), χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Λέσβου (ΣΑΤΑ), έχει ως αντικείμενο την ολοκλήρωση της κατασκευής τοιχίων αντιστήριξης στην περιοχή «Ασπρόνι» της Τοπικής Κοινότητας Αφάλωνα, για την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών.


Τέλος, επισκέφθηκε το σημαντικό για την προστασία της δημόσιας υγείας, εκτελεσθέν με αυτεπιστασία από το Δήμο Λέσβου έργο της αποκατάστασης της βλάβης αγωγού λυμάτων στη Δημοτική Κοινότητα Θερμής και την επικάλυψη τους με τσιμέντο. Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει την διαβίωση των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος και εξαλείφει κάθε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.