Το Σαββατοκύριακο του Δημάρχου Λέσβου + την Παρασκευή με τις σχετικές φωτογραφίες

Την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014, το απόγευμα, ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιοκήπου Γέρας, Κωνσταντίνο Βουχλή, παρακολούθησε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Ερμολάου Παλαιοκήπου και συμμετείχε στη Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας.


Το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014, το απόγευμα, ο Δήμαρχος, παρακολούθησε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος, στο Πέραμα της Γέρας και συμμετείχε στη Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, συνοδευόμενος από τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Σκοπέλου και Παλαιοκήπου, Πολύδωρο Κωνσταντέλια και Κωνσταντίνο Βουχλή. Στην τελετή αυτή παραβρέθηκε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014, ο κ. Δήμαρχος, παρέστη στη λήξη της 34ης Γιορτής Ούζου, στην Επάνω Σκάλα, που οργάνωσε ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Η Επάνω Σκάλα», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Λεσβιακού Καλοκαιριού.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Βουνάτσος, ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου, συνεχάρη τον Πρόεδρο, Μάκη Βενέτα, τα μέλη του Συλλόγου και όλους όσοι βοήθησαν να οργανωθούν οι εκδηλώσεις αυτές τις οποίες κατά πολλούς και διαφόρους τρόπους υποστήριξε, όπως έπραξε και κατά τα προηγούμενα χρόνια βεβαίως. Με την ευκαιρία αυτή αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έργα και παρεμβάσεις της παρούσας Δημοτικής Αρχής, όπως η επανακατασκευή της οδού Ναυμαχίας Έλλης, η ανακατασκευή του πολύπαθου 5ου Δημοτικού Σχολείου η ανακαίνιση του 4ου Παιδικού Σταθμού Μυτιλήνης (πρώην ΠΙΚΠΑ) και άλλα που έχουν δρομολογηθεί, όπως η ανάπλαση του παλαιού καρνάγιου, η μετατροπή του χώρου των παλιών στάβλων σε πολιτιστικό κέντρο κ.α., που βοηθούν καθοριστικά στην ανάπτυξη της όμορφης και ιστορικής αυτής περιοχής. Δεν παρέλειψε ακόμη να αναφερθεί στην ανάγκη απαλλαγής της περιοχής από τη ρυπογόνο λειτουργία του εργοστασίου της Δ.Ε.Η., με την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί του Σαββάτου, τον Δήμαρχο Λέσβου επισκέφθηκε στο γραφείο του στο Παλαιό Δημαρχείο, ο νέος Δήμαρχος Δικελί, κ. Μουσταφά Τοσούν και συνεργάτες του, που βρέθηκαν στο νησί μας μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Επάνω Σκάλας, Μάκη Βενέτα, για να παραστούν στην 34η Γιορτή Ούζου, που οργάνωσε ο εν λόγω Σύλλογος. Ο κ. Βουνάτσος καλωσόρισε τον κ. Τοσούν στη Λέσβο και συζήτησε μαζί του  θέματα συνεργασίας των δυο Δήμων σε διάφορους τομείς όπως, τουρισμός, πολιτισμός κ.α. και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα