Χάνουμε τουρίστες λόγο «αέρα» -Απίστευτο και όμως αληθινό….

Από μακριά είδαν το Σάββατο οι επαγγελματίες στην Λέσβο το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «New Amsterdam» με 2250 τουρίστες από Αμερική, Αυστραλία, Καναδά, το οποίο πέρασε… έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης δεν μπόρεσε όμως να δέσει λόγω καιρού.


Σύμφωνα με το lesvosreport είναι η δεύτερη φορά φέτος που συμβαίνει αυτό με το ίδιο κρουαζιερόπλοιο ενώ επιτακτική είναι η ανάγκη να γίνουν κάποιες άμεσες παρεμβάσεις στο λιμάνι για να μην γίνεται η αιτία ο καιρός να πλήττεται ο τουρισμός του νησιού.

Το κρουαζιερόπλοιο επρόκειτο να δέσει από νωρίς το πρωί ενώ είχαν προγραμματιστεί εκδρομές με δεκάδες πούλμαν σε τουριστικές περιοχές του νησιού καθώς και γεύματα σε ταβέρνες και εστιατόρια.

Όλα αυτά ματαιώθηκαν καθώς το πλοίο δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι και συνέχεια την πορεία του για λιμάνια των απέναντι τουρκικών παραλίων.
«Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε τουρισμό και να χάνουμε 2000 κόσμο επειδή στο λιμάνι δεν έχουν γίνει οι παρεμβάσεις που χρειάζονται για να μην δημιουργούνται προβλήματα λόγω καιρού. Και μην μας πουν ότι σχεδιάζεται να γίνει νέο λιμάνι γιατί μέχρι να γίνει το έργο αυτό τότε θα έχουμε χάσει δεκάδες πλοία για τον ίδιο λόγο» είπε μιλώντας στο «LR» ο τουριστικός πράκτορας κ. Ηλίας Πίκουλος.


(φωτο L.R) Αμανάτι στο λιμάνι οι οδηγοί των πούλμαν που περίμεναν να παραλάβουν τους τουρίστες για τις προγραμματισμένες εκδρομές