Ανακοίνωση του Συλλόγου ΟΤΑ Λέσβου αξιολόγηση Δημοτικών Υπαλλήλων

ΘΕΜΑ : Αξιολόγηση Δημοτικών Υπαλλήλων


κ. Δήμαρχε,
κ. Πρόεδρε,

Όπως σας είναι γνωστό η κυβέρνηση, παρά την καθολική αντίδραση του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην τοπική αυτοδιοίκηση, ψήφισε το Ν. 4250/2014, στον οποίο περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν στην «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο νόμος αυτός, όπως και υπουργοί της κυβέρνησης αναγνωρίζουν, έγινε μετά τις απαιτήσεις της τρόικας και των δανειστών μας, με στόχο την περαιτέρω συρρίκνωση των υπηρεσιών του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης, για να βρεθεί νέα δεξαμενή διαθεσιμοτήτων και απολύσεων, ώστε να διευκολυνθεί η εκχώρηση σημαντικών αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα.

κ. Δήμαρχε,
κ. Πρόεδρε,

Ο νόμος αυτός από την αρχή της ψήφισής του συνάντησε την καθολική αντίθεση του συνόλου των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία εκφράστηκε με τη συλλογή 35.000 υπογραφών ενάντια στην αξιολόγης (πάνω από 450 από αυτές ανήκουν σε εργαζόμενους του Δήμου Λέσβου) και με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην αποχή που έχει κηρύξει η ΠΟΕ – ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ, από τα καθήκοντα που αφορούν στην αξιολόγηση.

Το κυριότερο όμως είναι πως στον Ν. 4250/2014 και στην «αξιολόγηση» αντιδρά και το σύνολο σχεδόν των αιρετών της αυτοδιοίκησης, όπως φαίνεται και  από την απόφαση της ΚΕΔΕ να προχωρήσει στην άρνηση της υλοποίησης των διατάξεων για την αξιολόγηση, (σας επισυνάπτουμε δημοσίευμα της έγκριτης «Ναυτεμπορικής» της 1.7.2014, για το θέμα).
Παράλληλα πάνω από 200 Δημοτικά Συμβούλια – μεταξύ αυτών και των μεγαλύτερων Δήμων της χώρας - μετά από παρότρυνση της ΚΕΔΕ, έχουν πάρει απόφαση να μην υλοποιήσουν τις διατάξεις του Ν. 4250/2014, που αφορούν στην αξιολόγηση των υπαλλήλων.

κ. Δήμαρχε,
κ. Πρόεδρε,

Είναι φανερό ύστερα από τα παραπάνω πως και ο Δήμος Λέσβου δια του Δημοτικού του Συμβουλίου, θα πρέπει να συνταχθεί με το σύνολο των εργαζόμενων και αιρετών της αυτοδιοίκησης και να εκφράσει έμπρακτα την αντίθεση του στο νόμο αυτό, αρνούμενος να συναινέσει στην περαιτέρω διάλυση των ήδη προβληματικών υπηρεσιών του, που θα οδηγήσει στην εκχώρηση κρίσιμων τομέων του, στην ιδιωτικοποίηση.

Σας ζητάμε λοιπόν να θέσετε το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού σας Συμβουλίου στις 30.7.2014 και να πάρετε σχετική απόφαση ότι δεν θα προχωρήσει η «αξιολόγηση» των υπαλλήλων σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4250/2014, συντασσόμενοι με την απόφαση της ΚΕΔΕ και με το σύνολο των συναδέλφων σας και των εργαζομένων.

Ευελπιστώντας στην συνεργασία σας


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου