Γευσιγνωσία στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Γευσιγνωσία παραδοσιακών γλυκών κουταλιού που παρασκευάζουν οι Γυναικείοι Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί της Λέσβου διοργανώνει αυτή την Κυριακή 27 Ιουλίου και ώρα 11:00 – 13:00 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.


Γλυκά του κουταλιού φτιαγμένα από αγνά υλικά της Λέσβου και με παραδοσιακές συνταγές, αντιπροσωπευτικά δείγματα των προϊόντων που παράγουν οι Γυναικείοι Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί Γυναικών της Λέσβου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, να γνωρίσουν και να προμηθευτούν οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης. Γλυκά του κουταλιού ελιά, κάστανο, καρπούζι, κυδώνι, αντζούρι, ντοματάκι, τριφτό κολοκύθι, πορτοκάλι, νεράντζι, νερατζάκι, μελιτζανάκι, λεμόνι, φράπα, κυδώνι, σταφύλι και πολλές ακόμα γεύσεις θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες του Μουσείου σε μοναδικά γευστικά μονοπάτια.

Οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της 15ης Γιορτής Αγροτοτουρισμού 2014 που οργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι και είναι αφιερωμένες στη Μεσογειακή Δίαιτα και ειδικότερα στα Λεσβιακά προϊόντα και στη Λεσβιακή κουζίνα. Η UNESCO έχει εγκρίνει την εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας με στόχο την προβολή της μεσογειακής δίαιτας καθώς οι μεσογειακές κοινωνίες κατά την ιστορική τους διαδρομή έχουν διαμορφώσει ένα ξεχωριστό διατροφικό πολιτισμό με κοινά χαρακτηριστικά.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και τη Γιορτή Αγροτουρισμού 2014 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2253054434, 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.