Προχωράνε εντατικά οι εργασίες του νέου κτηρίου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης

Το εργοτάξιο αποκατάστασης της στατικής επάρκειας - γενικής επισκευής - αναδιαρρύθμισης κτιρίου και διαμόρφωσης περιβάλλοντα χώρου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, για μια ακόμη φορά, συνοδευόμενος από την Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών, Λιμενικών, Κτηριακών Έργων και Υπαίθριων Χώρων, Άννυ Οικονομίδου και τη Μηχανικό του Δήμου και επιβλέπουσα του έργου, Κωνσταντίνα Συριανού.


Το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 2.730.000 Ευρώ (με Φ.Π.Α.),  που χρηματοδοτείται από κονδύλια του Ε.Σ.Π.Α., και εκτελείται από την εργοληπτική εταιρία «ΤΕΧΝΗΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», αφορά ουσιαστικά, στην ανακατασκευή του 5ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο εδώ και 7 χρόνια περίπου παραμένει κλειστό, με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι μαθήτριες της περιοχής να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες.

Ο Δήμαρχος, ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο εκτέλεσης του έργου, Αντώνη Καλδέλλη και τις προαναφερόμενες μηχανικούς του Δήμου, ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού με εκτοξευόμενο ειδικής σύνθεσης, από εξειδικευμένο συνεργείο από την Αθήνα σκυρόδεμα του υπογείου του κτιρίου και μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε, αναμένεται να ολοκληρωθούν και στο ισόγειο. Επίσης, εκτελούνται ταυτόχρονα εργασίες των υδραυλικών εγκαταστάσεων και αποχετεύσεων στο υπόγειο του κτιρίου όπου προβλέπεται να κατασκευασθούν οι χώροι των WC και των αποδυτηρίων.

Ο Δήμαρχος, αφού διαπίστωσε ότι οι εργασίες εξελίσσονται ομαλά σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη και το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, εξέφρασε την ικανοποίηση του, γιατί το σημαντικότατο αυτό έργο εκτελείται άρτια και με ταχείς ρυθμούς. Τόνισε για ακόμη μια φορά ότι παρακολουθεί προσωπικά την πρόοδο των εργασιών, αφού η ανακατασκευή του ιστορικού 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, του καταταλαιπωρημένου αυτού έργου, ήταν στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της παρούσας Δημοτικής Αρχής και τώρα γίνεται πραγματικότητα. «Ουσιαστικά, δημιουργούμε ένα νέο κτίριο. Με την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, των μηχανικών που επιβλέπουν το έργο και του εργολάβου, κ. Καλδέλλη, τους οποίους και συγχαίρω, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, θα παραδοθεί προς χρήση στη μαθητική κοινότητα, στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και σε όλη την πόλη της Μυτιλήνης, όσο το δυνατό συντομότερα και θα αναβαθμίσει αισθητικά την πανέμορφη περιοχή της Επάνω Σκάλας», επεσήμανε σχετικά ο κ. Βουνάτσος.


Ο ανάδοχος - εργολάβος, Αντώνης Καλδέλλης, δήλωσε ότι το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κινείται εντός των προθεσμιών, ενώ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για το συνεχές και ουσιαστικό ενδιαφέρον του, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου, για την άψογη συνεργασία.