Επιτυχίες από τους Λέσβιους αθλητές στο 100ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών και το 78ο Γυναικών

Παρ όλες τις δυσκολίες που δημιούργησε ο καιρός  στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες με την ισχυρή βροχόπτωση  που επικρατούσε  στην Αττική,   στέφθηκε με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική  επιτυχία το 100Ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών και το 78ο Γυναικών που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ το Σαββατοκύριακο 19-20/07/14.


Στη διάρκεια των αγώνων και με αφορμή την 100η διοργάνωση των Ανδρών,  τιμήθηκαν από τον ΣΕΓΑΣ για την προσφορά τους οι 1οι  ΄Ανδρες Νικητές σε κάθε αγώνισμα των πρωταθλημάτων που προηγήθηκαν. Παλιές μορφές του Ελληνικού Στίβου παραβρέθηκαν στον ΟΑΚΑ όπου βραβεύτηκαν,  παρακολούθησαν και χειροκρότησαν τους νέους Πανελληνιονίκες αθλητές – τριες  για τις επιδόσεις τους,  μαζί με την μεγάλη παρουσία θεατών και φίλων που υπήρξε στις εξέδρες του Σταδίου.   

Ο αθλητής του ΑΣ ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ και του Γρηγόρη Κοντού ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΤΖΙΟΥ έλαβε μέρος στο ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ Ανδρών που αν και Εφηβος,  κατετάγη στην 5η θέση με άλμα στα 4.60μ. Να σημειώσουμε ότι ο Πέτρος έχει καλύτερη φετεινή επίδοση 4.90μ., η οποία όμως δεν του βγήκε  στο Πανελληνιο Πρωτ-μα αφού οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν δυσκόλεψαν γενικά όλους τους συμμετέχοντες.

΄Οσον αφορά  την συμμετοχή των  πρώην αθλητών  των σωματείων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου που αγωνίστηκαν με τα νέα τους σωματεία έφεραν τα παρακάτω αποτελέσματα.

2ος Πανελληνιονίκης  στο  ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝ  και  Αργυρό Μετάλλιο κατέκτησε ο  ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΔΕΣΠΟΤΕΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και  πρώην αθλητής της ΑΕ  ΛΗΜΝΟΥ με επίδοση 7.88Μ.

 Βελτίωσε το φετεινό του ρεκόρ και έδειξε σε όλους ότι παρ΄όλο που έμεινε μακριά από τις προπονήσεις λόγω της πνευμονίας που  υπέστη στη διάρκεια της σεζόν,  είναι σε θέση να κυνηγήσει μια επίδοση στα 8,00Μ όσο το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στη Ζυρίχη.   

Ο Μιχάλης  Μερτζανίδης είναι αθλητής ενός καταξιωμένου προπονητή,  του Κώστα Χήτα που κατά το παρελθόν πέρασε από την ΕΑΣ Λέσβου και το σωματείο της ΑΕ ΛΗΜΝΟΥ.

Ευχόμαστε στους επόμενους αγώνες που έχουν μπροστά τους ότι θα έχουν την ευκαιρία να βγάλουν το εισιτήριο για το κορυφαίο γεγονός της σαιζόν.

Την 5η  Πανελλήνια θέση κατέκτησε  η  ομάδα του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στη Σκυταλοδρομία 4χ100μ. (Γ),  όπου συμμετείχε η ΚΑΡΑΤΖΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ πρώην αθλήτρια του ΕΠΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ με τις υπόλοιπες συναθλήτριές της (ΧΟΝΔΡΟΥ-ΚΑΡΑΤΖΑ-ΓΚΑΡΝΕΤΙΔΟΥ-ΠΟΛΟΖΟΚ) με επίδοση 49.69. 

Η ΝΤΙΝΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ του ΣΑΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και πρώτην αθλήτρια του ΑΟ ΑΡΙΣΒΑΙΟΥ ΚΑΛΛΟΝΗΣ στον τελικό της κούρσας των 3.000μ. (Γ) με Φυσικά Εμπόδια ήταν 7η με 11.45.55 και στα 5000Μ (Γ)  13η με 19.08.31 ανάμεσα σε 21 αθλήτριες.

Την 9Η Πανελλήνια θέση κατέκτησε η ομάδα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στη Σκυταλοδρομία 4χ100Μ. (Α), όπου συμμετείχε ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ πρώην αθλητής του ΓΑΣ ΛΕΣΒΟΥ, με τους υπόλοιπους συναθλητές του (ΚΟΣΜΙΔΗΣ-ΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ-ΚΙΜΠΕΖΗΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ) με επίδοση 42.71. Επίσης ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ κατετάγη 22ος στα προκριματικά των 100μ. (Α) με 11.09 και στα 200Μ. (Α)  με 22.40 μεταξύ των 42 και 40 αθλητών που έλαβαν μέρος αντίστοιχα στα προκριματικά των δρόμων.  


Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά για τις επιτυχίες που έφεραν, τους προπονητές τους τα σωματεία τους και τις οικογένειές τους και τους ευχόμαστε να συνεχίζουν τις προσπάθειές τους με τα καλύτερα για εκείνους αποτελέσματα.