Το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου για το «χάος» του εμπορικού Λιμανιού Μυτιλήνης

Με αφορμή επαναλαμβανόμενα σχόλια και αποδεικτικές φωτογραφίες για την καθαριότητα στο χώρο του λεγόμενου εμπορικού κυρίως Λιμανιού θέλω να σας γνωρίσω τα εξής.


Πρέπει να γίνει γνωστό ότι ο χώρος στον οποίο αναφερόμαστε ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα χωρίς την άδειά του στο χώρο αυτό.
           
Είναι επίσης γνωστό ότι δημιουργοί του προβλήματος είμαστε αφενός εμείς οι ίδιοι, απλοί πολίτες και καταστηματάρχες και αφετέρου γνωστή ομάδα που περιφέρεται ανεξέλεγκτα στον ευρύτερο χώρο με τα γνωστά αποτελέσματα.

Παρά τις απαγορεύσεις και το υπάρχον ιδιοκτησιακό καθεστώς, το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου για την αντιμετώπιση και εξάλειψη του απαράδεκτου φαινομένου προχωρεί στις ακόλουθες ενέργειες:
Έχουμε ζητήσει την άδεια από το ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση άδειας διαχείρισης του χώρου.

Προχωρήσαμε στον καθαρισμό του χώρου (κοπή χόρτων κλπ.) από την Μαρίνα Μυτιλήνης μέχρι το Φανάρι.
Αναθέτουμε τον συνεχή καθαρισμό, το πότισμα των δέντρων και γενικά τη φροντίδα του χώρου σε εργάτες.

Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με εταιρείες SECURITY που θα αναλάβουν με σύμβαση την επίβλεψη του χώρου και σε συνεργασία με τις Αστυνομικές και Λιμενικές αρχές αισιοδοξούμε ότι ριζικά θα διορθώσουμε ή θα μειώσουμε το πρόβλημα.

Τέλος, ελπίζουμε και θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία να επιτύχουμε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές, Επιμελητήριο και ΜΜΕ για την οριστική λύση του προβλήματος, του οποίου τα αίτια είναι γνωστά σε όλους και η ευθύνη της διαιώνισής τους είναι όλων μας.

Ο Πρόεδρος
της Λιμενικής Επιτροπής Λέσβου

ΖΑΜΤΡΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ