Την Τετάρτη του ΠΑΣΧΑ ανοίγουν 10 σχολεία στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Νωρίτερα θα επιστρέψουν στα θρανία από τις φετινές διακοπές οι μαθητές περίπου 500 σχολείων καθώς τα μαθήματα θα αρχίσουν ξανά την Τετάρτη του Πάσχα



Ο λόγος είναι ότι πρέπει να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες μαθημάτων λόγω των καταλήψεων τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι μαθητές των σχολείων που θα χρειάζεται να αναπληρώσουν έως και τρεις ημέρες θα χάσουν αντίστοιχο αριθμό ημερών από τη δεύτερη εβδομάδα των διακοπών του Πάσχα, ενώ τα σχολεία που πρέπει να αναπληρώσουν πάνω από τρεις ημέρες καταλήψεων, οι επιπλέον ημέρες θα αναπληρωθούν τον Μάιο, μετά τη λήξη του διδακτικού έτους.

Και μπορεί πολλοί μαθητές να πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία την Τετάρτη, ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να λείπουν οι... καθηγητές καθώς η ΟΛΜΕ κήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας για την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή του Πάσχα, στα σχολεία όπου ορίζεται να γίνει αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές. 



Ποια σχολεία που θα ανοίξουν την Τετάρτη;

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην Αττική 104 Γυμνάσια και Λύκεια θα πρέπει να αναπληρώσουν χαμένες ώρες, στη Θεσσαλία 112 σχολεία, στην Πελοπόννησο 33 σχολεία, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 10 σχολεία.

Πάντως, ορισμένες περιφερειακές διευθύνσεις ανακοίνωσαν και τα σχολεία που πρέπει να αναπληρώσουν πάνω από τρεις ημέρες, με παράταση του διδακτικού έτους τον Μάιο, ενώ άλλες περιοχές μόνο τα σχολεία που πρέπει να αναπληρώσουν μέσα στο Πάσχα.


Πηγή : protothema.gr