Η ενοχή της αθωότητας.

Γράφει ο Κώστας Βελούτσος



Εννοείτε πως στο βωμό του χρήματος όλα θυσιάζονται. Τα πάντα. Ακόμα και οι ανθρώπινες ζωές περνάν σε δεύτερη μοίρα προκειμένου να αποκομίσουν κάποιοι κέρδη. Για το αν είναι επιτήδειοι ή όχι λίγη σημασία έχει αφού όλα έχουν τιμή. 

Σαφώς και μιλάω, για το πολύκροτο –πια- βιβλίο του Δημήτρη Κουφoντίνα που μέσα από την φυλακή κατάφερε να βρει εκδότη και να βγάλει την «πιασάρικη» αυτοβιογραφία του. Βεβαίως και συμφωνώ με τον Κώστα Μπακογιάννη, γιο του Παύλου, που το ονομάζει «Ματωμένο βιβλίο, ματωμένα χρήματα» αναφερόμενος σ’ αυτό, και κατηγορώντας τις εκδόσεις Λιβάνη. Από την πολιτική χροιά του θέματος, αν κι εφόσον υπάρχει τέτοια, δεν θα γράψω κάτι. Ενδεχομένως να βρει πρόσφορο έδαφος και να κερδίσει μέτρα στην εκλογική του αναρρίχηση ο Κώστας Μπακογιάννης, που απ’ ότι διάβασα θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Αν το εκμεταλλευτεί ο θεός κι η ψυχή του. 

Από την άλλη από αύριο ή μεθαύριο όλοι θα κοιτάζουν τις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων για να δουν αν υπάρχει το πόνημα του κ. Κουφoντίνα. Και θα το αγοράσουν πολλοί απ’ αυτούς για να διαβάσουν όσα δεν ξέρουν. Ίσως κρατώντας το πιστέψουν πως κάνουν ένα είδος επανάστασης κι εννοείτε πως θα το βάλουν όσο πιο ψηλά μπορούν στην βιβλιοθήκη τους καμαρώνοντας το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Έτσι είναι τελικά. Όλα φεύγουν, όλα ξεχνιούνται, τα λόγια γίνονται αέρας, και το χειρότερο ακόμα και οι ιδέες σβήνουν. Αν αυτές υπάρχουν .
Καλή -εμπορική- επιτυχία λοιπόν.

*Ο Κώστας Ν. Βελούτσος γεννήθηκε, ζει κι εργάζεται στη Μυτιλήνη. Υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα από το 1987.Επιοσης είναι και συγγραφέας δυο βιβλίων. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.