Άρχισαν οι υποσχέσεις του «Άλλου Δρόμου» - Στράτος Γεωργούλας : «Θα παλέψουμε για την επανάκτηση των δημόσιων χώρων της πόλης»

Στράτος Γεωργούλας : «Θα παλέψουμε για την προάσπιση και επανάκτηση των δημόσιων χώρων της πόλης, για την προστασία της οικιστικής φυσιογνωμίας της»


Με αφορμή την ακύρωση της απόφασης του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου για την διεκδίκηση χώρων για τους πεζούς στα πεζοδρόμια της προκυμαίας, από την Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο άλλος δρόμος» Στράτος Γεωργούλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Τα τελευταία χρόνια οι δημόσιοι χώροι της πόλης της Μυτιλήνης όλοένα και περισσότερο συρρικνώνονται. Μεγάλα τμήματα σε πεζοδρόμια, πάρκα, πλατείες και ευρύτερα σε κοινόχρηστους χώρους είτε έχουν εκχωρηθεί από τις δημοτικές αρχέςσε ιδιώτες, είτε έχουν καταληφθεί παράνομα από αυτούς. Αρκετοί απ’ αυτούς όχι μόνο καταλαμβάνουν το χώρο, αλλά φτιάχνουν αυθαίρετες κατασκευές, κακόγουστες και προσβλητικές για την ποιότητα του δομημένου περιβάλλοντος της πόλης μας.
Η Μυτιλήνη έχει καταντήσει μια πόλη φοβική για τους ηλικιωμένους, τα άτομα με κινητικά προβλήματα, τους γονείς με τα καρότσια και γενικότερα για τους πεζούς.
Τα τελευταία είκοσι χρόνια καμία δημοτική αρχή δεν τόλμησε να βάλει μια τάξη σ’ αυτή τη κατάσταση. Η πρόσφατη απόφαση της Γενικής Γραμματέως κ. Χριστιάνας Καλογήρου να απορρίψει την απόφαση του Λιμενικού Ταμείου, που επιχειρούσε να κάνει ένα μικρό βήμα στην αποκατάσταση της νομιμότητας στο χώρο της προκυμαίας, δείχνει πως τα συμφέροντα είναι μεγάλα.
Ο «Άλλος δρόμος» δεσμεύεται πως ως αν γίνει δημοτική αρχή θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα. Θα παλέψει για την προάσπιση και επανάκτηση των δημόσιων χώρων της πόλης, για την προστασία της οικιστικής φυσιογνωμίας της. Στο σχεδιασμό μας σημαντική θέση έχει μια πόλη για τους πεζούς, μια πόλη φιλική στους επισκέπτες, μια πόλη που θα αναδεικνύει την φυσιογνωμία των κεντρικών της κτιρίων. Καμία παράνομη κατάληψη δημόσιου χώρου δεν θα γίνει αποδεκτή από μας».


Το γραφείο τύπου της παράταξης «Ο άλλος δρόμος»