Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στην Λέσβο με συμμετοχή 41 ατόμων (ΦΩΤΟ)

Συνελήφθησαν πέντε (5) συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός της οργάνωσης και δύο (2) μέλη της


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη μέλους της οργάνωσης, ενώ τουλάχιστον -36- ακόμη άτομα κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί ναρκωτικών»

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, -2- συσκευασίες με μικροποσότητα κοκαΐνης, -1- αεροβόλο πιστόλι, -7- κινητά τηλέφωνα και -3- οχήματα

Εξαρθρώθηκε, χθες (14-09-2013), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης, μία 4μελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούταν στην εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Λέσβου.

Μετά από πολύμηνη μεθοδική αστυνομική έρευνα, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν, ένας 57χρονος ημεδαπός ως αρχηγός της οργάνωσης, ένας ημεδαπός ηλικίας 37 ετών και μία 24χρονη υπήκοος Αλβανίας ως μέλη της οργάνωσης, καθώς και δύο ακόμη ημεδαποί ηλικίας 33 και 41 ετών, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της νομοθεσίας «περί όπλων».
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη 22χρονου υπηκόου Μολδαβίας, για την συμμετοχή του στην οργάνωση, ενώ τουλάχιστον -36- ακόμη άτομα κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί ναρκωτικών».

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με δομημένη και διαρκή δράση καθώς και διακριτούς ρόλους, με αποκλειστικό σκοπό την εμπορία, διακίνηση και διάθεση ναρκωτικών ουσιών και κυρίως κοκαΐνης, στην ευρύτερη περιοχή της Λέσβου.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξετάζονται οι διασυνδέσεις της εγκληματικής ομάδας, το εύρος της δραστηριότητάς της,  καθώς και το χρονικό διάστημα που ενέχεται στη διακίνηση, διάθεση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.     

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 αυτοσχέδιες συσκευασίες με μικροποσότητα κοκαΐνης
2 πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ουσίες σε μορφή σκόνης, συνολικού βάρους 130,4 γραμμαρίων, απροσδιόριστης μέχρι στιγμής χημικής σύστασης
1 ηρεμιστικό χάπι, χωρίς ιατρική συνταγή
7 κινητά τηλέφωνα και 11 κάρτες sim
1 ηλεκτρικός αναδευτήρας, που χρησιμοποιούταν για την ανάμειξη των ναρκωτικών ουσιών
1 αεροβόλο πιστόλι, 2 κενές γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου καθώς και 4 φυσίγγια διαφόρων τύπων
το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ

1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 1 μοτοσικλέτα και 1 μοτοποδήλατο, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την προμήθεια και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης.