Kοπή της βασιλόπιτας της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης

Παρουσία του Δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, του Προέδρου, Θεόδωρου Στεργίου και των μελών της Δημοτικής Κοινότητας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013, το απόγευμα η κοπή της βασιλόπιτας της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης.
Ο Πρόεδρος στο χαιρετισμό του έκανε απολογισμό της δράσης της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, ζήτησε ακόμη πιο στενή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και άρση κάποιων δυσλειτουργιών στη μεταξύ τους επικοινωνία, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κυρίως των ζητημάτων της καθημερινότητας. Απέδωσε τον υποβαθμισμένο ρόλο των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων στην ενσυνείδητη νομοθετική ρύθμιση του «Καλλικράτη», ο οποίος δεν δίνει ουσιαστικές αρμοδιότητες. Τέλος, ο κ. Στεργίου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για την μεταξύ τους συνεργασία. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις των υπολοίπων συμβούλων.
Ο Δήμαρχος ανταπαντώντας αναφέρθηκε ευσύνοπτα στη δρομολόγηση της επίλυσης σημαντικών προβλημάτων του τ. Δήμου Μυτιλήνης, όπως π.χ. της πολύπαθης οδού Κομνηνάκη, του 5ου Δημοτικού Σχολείου, της ανακατασκευή της οδού Ναυμαχίας Έλλης με προστατευτικό τοιχίο από το Άγαλμα της Μικρασιάτισας Μάνας έως το εργοστάσιο «Καλαμάρη», της διαμόρφωσης των χώρων του παλιού Καρνάγιου και της ανάπλασης του 4ου Παιδικού Σταθμού (πρώην ΠΙΚΠΑ), στην Επάνω Σκάλα, του δρόμου προς το Νοσοκομείο, κλπ. έργα τα οποία η παρούσα Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες της, σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, έχουν θέσει σε τροχιά επίλυσης.
Ο κ. Βουνάτσος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης για τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθεί σύντομα κοινή συνεδρίαση με τη συμμετοχή των αρμοδίων Αντιδημάρχων και λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων, για την αντιμετώπιση από κοινού με τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, των προβλημάτων της καθημερινής ζωής των Δημοτών μέσα στις συνθήκες ενός δύσκολου οικονομικά και κοινωνικά χρόνου 2013, τόσο για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και για τους δημότες και για τη χώρα ολόκληρη.