Δήλωση Σπύρου Γαληνού για την υποβάθμιση του τελωνείου Μύρινας


 Δήλωση Συντονιστή Γραμματέα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Νησιωτικής Πολιτικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Σπύρου Γαληνού για  τη σχεδιαζόμενη υποβάθμιση του τελωνείου Μύρινας Λήμνου


«Είναι απορίας άξιο, ο τρόπος σκέψης εγκεφάλων, συμβούλων τε και υπουργών της κυβέρνησης, που εισηγούνται την υποβάθμιση του τελωνείου της Μύρινας από την Β΄τάξης κατηγορία, σε τελωνειακό γραφείο.

Εισηγούνται δηλαδή, αν λάβουμε υπ όψιν το προηγούμενο του Αη Στράτη, την μετά από λίγο διάστημα κατάργηση του τελωνείου του, σύμφωνα με τη συνθήκη Σέγκεν, 1ου λιμένα εισόδου κι εξόδου της χώρας μας, από και προς τη Μαύρη Θάλασσα. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει πτήσεις charter, διέλευση transit, επίβλεψη καυσίμων, φορτοεκφόρτωση υλικών απ το εξωτερικό και στην ουσία, σβήσιμο του λιμανιού από τους σχετικούς χάρτες.

Αν οι πληροφορίες μου αληθεύουν, καλώ την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα τους σχεδιασμούς της, πριν ριζωθεί η πεποίθηση στους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας, ότι κάποιοι τους θεωρούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και επιδιώκουν να τους οδηγήσουν σε ¨έξοδο¨ απ τα νησιά μας.»