ΟΓΑ: Παράταση για την απογραφή-«Άφαντοι» 40.000 συνταξιούχοι

Παράταση της προθεσμίας απογραφής των συνταξιούχων του ΟΓΑ έως τις 14 Δεκεμβρίου, έδωσε η διοίκηση του ασφαλιστικού ταμείου, καθώς 40.000 δικαιούχοι δεν απογράφηκαν μέχρι την 30η Νοεμβρίου που έληξε η απογραφή.
Η διοίκηση του ΟΓΑ παρέχει τη δυνατότητα στους συνταξιούχους έως τις 14 Δεκεμβρίου 2012 να απογραφούν στα ΕΛΤΑ ή στις τράπεζες, όπου έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης του Ιανουαρίου 2013.

Παραλλήλως, σημειώνει, ότι δεν θα δοθεί άλλη προθεσμία για την απογραφή τους πέραν της συγκεκριμένης καταληκτικής ημερομηνίας.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τόνισε ότι «τα στοιχεία των ελέγχων στους ασφαλιστικούς φορείς καταδεικνύουν την ύπαρξη σημαντικού προβλήματος παραβατικότητας. Οφείλουμε να σταματήσουμε την αιμορραγία των φορέων κοινωνικής ασφάλισης εντοπίζοντας παραβατικές συμπεριφορές, που αφορούν καταχρηστική λήψη παροχών από μη δικαιούχους».

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας καταβάλλουν μια οργανωμένη και αποτελεσματική προσπάθεια νοικοκυρέματος των ασφαλιστικών ταμείων. Η διασφάλιση της νομιμότητας και η διαφάνεια είναι προς όφελος όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων», πρόσθεσε.